2021-12-03 51 浏览
今日去開荃灣DONKI行街,所以就順便係荃灣西食埋晚飯,行過就比個「鼎爺」@dinglee_official 個公仔頭吸引咗我嘅注意,再望一望佢嘅餐牌,見到佢有個叫「火焰黑豚腩叉燒」嘅菜式🔥好特別又好吸引😍個「火焰黑豚腩叉燒」係用個火爐一邊烤一邊食😍好吸睛呀,打卡一流呀📷仲有呀,除咗「火焰黑豚腩叉燒」吸引😍之外❤佢嘅餐牌上面仲有好多唔同款色嘅菜式燒味、意粉、鍋飯,點心.....都係好吸引😍所以二話不說我就決定要入去試吓喇😋餐廳環境裝修給人一種好溫暖感覺🥰餐廳夠大👍空間感十足😍仲可以望住個海景❤️環境好舒服呢!..🥢「火焰黑豚腩叉燒」$168 👑..❤️呢個真係要大力推介👍個「火焰黑豚腩叉燒」燒起上嚟不但好香玫瑰酒味😋而且肉嘅質地又好軟熟又林又juicy🥰叉燒size啱啱好,肥瘦好平均👍呢個肯定係我暫時食過覺得最好食嘅叉燒呀😋仲要讚一下係佢哋嘅服務態度🌟🌟🌟🌟🌟👏🏻服務員主動幫我燒啲叉燒🔥佢即刻燒好我就即刻可以趁熱食😋yummy yummy 👍👍..🥢杏汁花膠燉白肺湯 $108 👑..❤️齋睇佢嗰個湯顏色同埋濃度😋已經知道佢係落足料落足心機去煮😋份量夠大👍同出面嗰啲分別好大😋完全冇味精👍呢個一
🥢「火焰黑豚腩叉燒」$168 👑
🥢杏汁花膠燉白肺湯 $108 👑
❤️齋睇佢嗰個湯顏色同埋濃度😋已經知道佢係落足料落足心機去煮😋份量夠大👍同出面嗰啲分別好大😋完全冇味精👍呢個一定要試吓👍
🥢西班牙黑毛豬火腿溫泉蛋卡邦尼意粉$108 👑
❤️呢個意粉好有驚喜,啲意粉好彈牙好有質感,出邊嘅意粉同佢真係冇得比,由頭食到落尾成碟都係咁好味😋以呢個價錢來講我覺得真係超值😋👍👍
☕️田園水果茶 ♨️$48👍
❤水果好多😋而且水果味道好香好甜👍啱晒而家嘅天氣☺️涼涼地飲,飲完之後就暖粒粒💕充滿住幸福嘅感覺喔😍
☕️鮮檸檬薏米水 ♨️
❤️檸檬🍋味好新鮮,佢會跟埋蜜糖俾你,但係基本上唔加蜜糖都一樣咁好味😋
🍰脆香蜜糖吐司🍞配北海道5.0牛奶雪糕 $62 👍👍
❤️就咁睇餐牌都估唔到佢份量咁大件🍰吐司外脆內軟😋加埋個北海道牛奶雪糕🍦真係勁好食😋又要讚下佢哋嘅服務態度,因為呢個甜品係需要30分鐘嘅製作時間⏰我完全唔需要提佢哋預備甜品🍮佢哋已經喺適當嘅時候幫我預備好👍時間仲係啱啱好。抵讚👍👍👍
💰$563 (2 ppl)
服務:🌟🌟🌟🌟🌟
食物:🌟🌟🌟🌟🌟