2024-03-13 451 浏览
今日过开嚟德福做嘢,又想食下韩烧,谂起有间济州烧肉食堂都几好食,就同同事再次encore。 店员先送上前菜,有酸萝卜、泡菜、芽菜、菠菜,如果加$40 就可以成台任添前菜。 最欣赏可以无限量添加泡菜蛋同埋芝士🧀。 而且呢度个抽风系统都好好,唔会食完成身一阵味。 和牛牛五花:和牛牛五花肉质都好稔,油脂均匀,牛味浓郁。 牛胸肉:牛胸肉较少脂肪,肉味浓郁。 安格斯牛外裙肉:外裙肉多脂肪,肉质软嫩多汁,并且呈现出美妙的口感和风味。肉质非常嫩滑,睇见啲油花已经知一定好好味,油脂入口有溶化嘅感觉,真系好正🤤🤤,唔需要加任何调味料已经好好味。 济州黑毛猪梅花肉:梅花肉鲜嫩多汁,油花比例丰富,口感滑溜。 一级五花肉:五花肉肉质柔软,肉味香浓,五花肉肥瘦适中,烧一烧油香更加突出! 一口鳕鱼肉:鳕鱼肉肉质扎实,口感够嫩。 苹果梨汁鸡肉:鸡肉有淡淡嘅苹果梨汁果香味,鸡肉吸收晒啲果香味,而且鸡肉亦非常嫩滑。 黑米冷面:冷面够晒冰冻,简简单单配青瓜丝、萝卜丝同鸡蛋已经好好味,食完烧肉比较重口味,食个冷面感觉更加清新。 荔枝梳打&济州特饮:梳打好大杯,啱晒一边食韩烧一边解渴。

和牛牛五花:和牛牛五花肉质都好稔,油脂均匀,牛味浓郁。

牛胸肉:牛胸肉较少脂肪,肉味浓郁。

济州黑毛猪梅花肉:梅花肉鲜嫩多汁,油花比例丰富,口感滑溜。

一口鳕鱼肉:鳕鱼肉肉质扎实,口感够嫩。

荔枝梳打&济州特饮:梳打好大杯,啱晒一边食韩烧一边解渴。
2024-02-28
用餐时段