2021-09-05
來到觀塘有咩好食?除咗APM外,其實都有不少美食,其中觀塘道觀點中心,就正正有間人氣韓食店 - 小火焰韓式咖啡餐廳,保證你食過返尋味!一坐低就見到有不少Menu 介紹,真係淨睇都流晒口水。韓式蟹籽卷蛋蟹籽卷蛋厚身,而且蛋香十足, 當中還加入了不少蟹籽醬汁,入口飽滿,非常滋味。醬油鮑魚配手握紫菜飯醬油鮑魚經過秘製醬汁醃製,配合得剛剛好,保留了鮑魚鮮味,更有一種鹹鮮香味,爽口彈牙,滋味鮮美。鰻魚燒蕃茄湯烏冬蕃茄湯味道香濃,酸酸甜甜,配上彈牙烏冬真是不錯的組合。鰻魚這裡的鰻魚正正適合香港人嘅口味,更有香濃鰻魚汁提味,啖啖鰻魚肉之餘又不會乾身。岩鹽焦糖咖啡咖啡面層添加了岩鹽焦糖脆脆,而且更奉上一塊曲奇,入口順滑,味道香濃,可謂錦上添花!辛辣小杯年糕 - (追加+$10)小杯年糕非常精緻,啱晒想淺嚐嘅我!辛辣年糕辣度剛剛好,而且年糕年糕彈牙煙靭,非常惹味。
一坐低就見到有不少Menu 介紹,真係淨睇都流晒口水。
韓式蟹籽卷蛋
醬油鮑魚配手握紫菜飯
鰻魚燒蕃茄湯烏冬
蕃茄湯味道香濃,酸酸甜甜,配上彈牙烏冬真是不錯的組合。
鰻魚
岩鹽焦糖咖啡
辛辣小杯年糕 - (追加+$10)
小杯年糕非常精緻,啱晒想淺嚐嘅我!
辛辣年糕辣度剛剛好,而且年糕年糕彈牙煙靭,非常惹味。