2020-12-04 82 浏览
天氣越嚟越凍,夜晚諗食嘢成日都淨係諗到打邊爐🙈🔥今晚嚟到呢間去滾 ,裝修有好多霓虹燈,仲寫住啲抵死字眼例如「唔滾唔知身體好」、「男人去滾女人唔緊」,夠晒有香港特色之餘仲玩味十足🤣湯底叫左蕃茄薯仔豬骨湯,酸酸甜甜既湯底好鮮味,好似喺屋企飲緊住家湯咁☺️ 叫左一碟安格斯手切肥牛,雪花紋理幾靚,牛味算濃,唔錯👌🏻 知道呢度嘅海鮮出名好好食,所以叫左4隻聖子皇試下,黎到嘅時候聖子已經拆晒肉,聖子肉質爽甜,鮮味十足,唔使醮其他醬汁都好好食,絕對會令人想再encore 🤤 牛肉餃口感實淨,有啲似食緊牛丸咁,而手打墨魚丸就爽口彈牙,幾乎係我食過最好嘅墨魚丸🤤 最後食埋個長生不老雜菌拼盤,吸晒鮮味既湯汁,已經好飽。整體呢度餐廳環境真係好好,個別VIP房仲睇到海景,雖然食物價位較高但係質素絕對值回票價,預算較多嘅朋友可以一戰👍🏻

叫左一碟安格斯手切肥牛,雪花紋理幾靚,牛味算濃,唔錯👌🏻
最後食埋個長生不老雜菌拼盤,吸晒鮮味既湯汁,已經好飽。