2023-08-26 71 浏览
高质隐世泰越菜|📍Check In ThaiViet♡泰式奶茶♡|💰$38估唔到餐厅嘅奶茶系熊仔冰泰式奶茶😍店员送餐时会将熊仔冰+炼奶装喺杯,茶就会分装喺茶壶俾客人自己冲泡🫶🏻奶茶饮落去茶味会比较重,甜度同坊间嘅泰式奶茶相比就无咁甜🧏🏻‍♀️打卡一流♡红咖喱槟榔叶烧西冷牛扒♡|💰$128咖喱食落味道偏向咸甜为主,味道浓郁配白饭/烤饼食超夹超过瘾🫶🏻唔系辣咖喱嚟,所以唔食得辣嘅朋友仔都可以放心试☺️西冷牛扒比想像中大块,食落一啲都唔韧🧏🏻‍♀️箍紧牙嘅我都轻松食到💛配埋咖喱食都好好味♡烤饼♡|💰$38❤️‍🔥呢个一定要嗌!先唔讲份量十足,食落表层超酥脆❤️‍🔥内层仲有微微韧度❤️‍🔥口感一流💓唔嗌咖喱都值得嗌一份试下❣️♡泰式炒金边粉♡|💰$98金边粉即叫即炒新鲜热辣❤️大大碟嘅金边粉炒得几有镬气又入味,唔会太湿仲保留到弹牙口感😉配菜嘅4只🦐都好爽口~♡芒果糯米饭♡|💰$98🫶🏻好少见三色糯米饭,打卡都特别靓💓而且份量多,简直系可以当正餐😂糯米饭温度适中唔会过热过冻,所以口感好好配埋脆米食口感更为丰富🫶🏻芒果份量亦比坊间餐厅多,食落相当香甜💛作为饭后甜品嚟讲实在令人满足💓
高质隐世泰越菜|📍Check In ThaiViet
♡泰式奶茶♡|💰$38