2019-10-10 47 浏览
一直都好想食鐵板牛,咁岩見到網上推介呢間,公司又係附近,所以約左朋友放工一齊去食。門口有個大餐牌可以睇叫咩食。有3個部位既牛,有肉眼、牛柳同西冷,重可以揀咩配料係面。另外,加$25就有埋set,飲品、沙律、白飯同味噌湯,四選三,好抵!係點餐區排隊,同職員講,佢會幫你切塊牛扒同磅重,好有趣。之後就拎部機,等廚師煎香就會響,可以拎。枱面重有胡椒同粉鹽揀,可以落係牛上面。我同朋友都叫各自叫左300g西冷,加set配沙律、味噌湯同烏龍茶。拎完發現個set都幾多野,塊牛又大份,真係正。重有陣陣蒜香味,牛扒個面又煎得好令。因爲餐廳驚鐵板會傳熱太快,令牛太熟,所以只會煎到3成熟,我地可以根據自己喜好再煎熟佢。我個人鐘意5成熟,所以好快就要拎起。西冷幾有牛味,食落肉質吾會太冧,幾好。重有柚子汁配埋,可以點牛扒食,好清新,吾油膩。而朋友重叫左300g牛柳,都加左一樣既set,估吾到會咁大舊,所以煎既時間會長少少。
枱面重有胡椒同粉鹽揀,可以落係牛上面。
重有陣陣蒜香味,牛扒個面又煎得好令。