2025-07-01
平時喺香港好少食鐵板燒,今日同老公黎呢間朋友介紹嘅餐廳食鐵板燒,食材好新鮮,我同老公都食得好滿足🌸田園野菜沙律沙律菜新鮮爽脆,配埋醬汁一齊食,好fresh好醒胃🌸水野茶碗蒸,熱辣辣,每啖都食到蟹肉嘅鮮甜味,仲有好濃郁嘅蛋香味,口感好滑嫩,好味🌸北海道帆立貝伴毛豆,帆立貝外層金黃色,食落口好甘甜,鮮嫩十足!配埋枝豆汁一齊食,味道好夾🌸稻草鰹魚伴黑蒜油醋豆乳醬,經過炙燒後鰹魚外表焦香,但內裏肉質鮮嫩多汁,肉質細膩,配埋黑蒜油醋豆乳醬🌸赤の匠板燒海虎蝦,大大隻啖啖肉!爽口彈牙,仍然保留到原汁原味嘅鮮味,同埋特製醬汁,特別惹味🌸創味煎鮟鱇魚肝配焦糖蘋果煎鮟鱇魚肝幾好味,一啲腥味都無,外脆內軟,配埋焦糖蘋果一齊食,味道好夾,食落口無咁膩🌸蒜香薄燒和牛、豚肉,老公揀左和牛,油脂分布好平均!生熟度啱啱好,又有好濃郁嘅牛肉味!而我就揀左豚肉,我好鍾意食,因為仍然保留到肉汁呢!薄燒入面夾住香蔥同埋香蒜,美味香口🌸野菜三品,好味又健康🌸菊志炒飯一上枱就香噴噴,鑊氣十足,色彩繽紛好靚,炒飯好足料!有大量嘅櫻花蝦、紅蘿蔔同埋香蔥,鹹鹹香香,而且炒飯粒粒分明,口感味道層次真係好豐富,正🌸高野吸物,味噌湯味道好濃
🌸田園野菜沙律
沙律菜新鮮爽脆,配埋醬汁一齊食,好fresh好醒胃
🌸創味煎鮟鱇魚肝配焦糖蘋果
🌸野菜三品,好味又健康
🌸高野吸物,味噌湯味道好濃郁,好足料同埋好暖胃呢
🌸洋果子,豆腐雪糕
另外我同老公仲叫左北海道南瓜馬糞海膽多士,擺盤好靚!海膽多士上面舖上金箔,勁高貴!海膽好creamy,鮮味十足,配埋南瓜蓉同埋脆脆嘅多士一齊食,好滿足
餐廳好舒適,裝修以日式木系為主!我同老公坐吧枱,可以睇到師傅烹煮食物,好有氣氛!而且餐廳店員服務態度好友善,會介紹唔同嘅食物同食用方法比我地,抵讚!佢地仲同我地講,原來依家主推優惠係指定套餐第二位有半價優惠,或第三位免費,好抵食,下次約多啲朋友一齊黎食先