2022-10-06
📍鮨勝 (九龍城)九龍城龍崗道31號地舖👀個fd帶路黎食呢間鮨勝,難得琴日walkin唔洗等,問個staff平時都多人,今日就一般般,一入去就好似去左日本嘅感覺,好有feel❤️💰我同朋友就揀左「秀」嘅omakase set,咁就$1380-HKD,有18品😆👉鱈魚白子,自家製xo醬,配上蛋液👉清酒蒸鮑魚👉北海道仙鳳趾生蠔👉拖羅👉太刀魚👉秋刀魚,醬油👉炸金雕,龍蝦海鮮汁👉石門貝,蛋黃醋👉紹興酒醃牡丹蝦👉百合根饅頭👉海膽戈烏賊👉櫻花木煙燻銀鱈魚👉熟成兩週拖羅👉加州辣味吞拿魚手卷👉江戶前玉子(魚肉、蝦肉)👉野生甲魚清湯👉靜江蜜瓜👅其實全部都好高質,全部都唔腥,好多嘅我都未試過,所以今次真係打開味蕾,好新奇對我黎講😆而令我味覺印象深刻嘅有1⃣️ 北海道仙鳳趾生蠔,距系用清酒煮完,清甜同creamy,同埋好大舊2⃣️ 炸金雕,龍蝦海鮮汁,外脆內軟,一咬落去係有好似廣告咁咔嚓嘅聲🤣配埋個汁真係好食😋3⃣️ 海膽戈烏賊,海膽好好食,唔腥,再配搭埋烏賊🦑,唔錯!❤️🌟推薦指數:🌟🌟🌟🌟🌟
九龍城龍崗道31號地舖
👉鱈魚白子,自家製xo醬,配上蛋液
👉清酒蒸鮑魚
👉北海道仙鳳趾生蠔
👉拖羅
👉太刀魚
👉秋刀魚,醬油
👉炸金雕,龍蝦海鮮汁
👉石門貝,蛋黃醋
👉紹興酒醃牡丹蝦
👉百合根饅頭
👉海膽戈烏賊
👉櫻花木煙燻銀鱈魚
👉熟成兩週拖羅
👉加州辣味吞拿魚手卷
👉江戶前玉子(魚肉、蝦肉)
👉野生甲魚清湯
👉靜江蜜瓜