2021-10-21
Vici Stage (荃灣)📍荃灣沙咀道325-331號德仁樓地下B舖👉🏻passion sour 清新果酸的百香果,接骨木花作平衡,四季特飲$88呢杯飲品樣子雖然平平好奇,但係係一杯十分出色既飲品!十分推薦俾你地!雖然係酒精飲品,但係百香果既味道十分之強烈所以唔會飲到任何酒精味道,好容易入口!✨呢個飲品超級適合推薦俾女性飲,包你一定鍾意❤️👉🏻stage Moscow Mule 自家慢煮冬瓜茶 vodka,薑味辣汁清新。呢杯嘢飲十分之清新,啱晒唔鍾意飲甜野又鍾意飲酒嘅人仕。冬瓜味雖然唔係好出色,但係會令到成杯嘢飲都有一種超級新鮮嘅感覺。同時當你飲落去果下亦會感受到有少少薑嘅味道再混合埋vodka嘅味道,整體感覺都好夾。同樣呢杯飲品都好容易入口👉🏻沙嗲串燒(豬、牛、雞)總共有八條嘅串燒,當中會有豬、牛、雞。緊記每一條串燒都要點上原定配有既沙嗲醬,整個感覺嘅味道就提升左勁多!👉🏻泰式小食拼盤 $98總共有三款食物,包括: 春卷、蝦餅和魚餅,每一份食物既份量都好少,可以滿足到你哋食小食既欲望✨蝦餅彈牙好味,一定要配泰式辣醬。細細舊又可以滿足到我食蝦餅既欲望,又可以唔使咁飽,一舉兩得✨春卷既
📍荃灣沙咀道325-331號德仁樓地下B舖
👉🏻passion sour
清新果酸的百香果,接骨木花作平衡,四季特飲$88
👉🏻stage Moscow Mule
👉🏻沙嗲串燒(豬、牛、雞)
👉🏻泰式小食拼盤 $98
✨春卷既外面會有一層好脆嘅嘢包住,
比一般嘅春卷更黎得脆口鬆軟!即使係簡單一件春卷都突然之間升級左
✨魚餅裏面會有一啲蔥,所以會好食到好多陣蔥嘅味道。咁三個之中佢係比較油膩嘅一個,建議係食完蝦餅之後先食魚餅,最後再食埋個春卷,咁樣嘅配搭會嚟得更加好!
👉🏻冬陰功海鮮意粉 $128
小編都係第一次食咁特別嘅意粉,好濃郁的冬陰功味道👍🏻我真係覺得十分之出色既一個意粉。意粉裏面會有蘆筍,蝦同魷魚🦑
📢餐廳環境比較有情調,播放著外國既慢歌,中間有一個位置係live band黎表演,旁邊就係bar台,有d all night long既feel,格外有情調,可以邊食飯邊聽歌邊睇bartender 調酒,放工約朋友黎傾下計飲杯野都係個唔錯既選擇