2017-09-05 159 浏览
宜家食野真係寧願比貴少少, 食少D, 但都要質量好所以小弟已經越黎越少去D任食邊爐, 反而鐘意食D高質素既邊爐適逢有外國朋友黎香港玩, 當然要帶佢去食下好野老友鬼鬼玩味十足既一個前菜, 你想沾醬食又得, 或者你想浸一浸個湯底再食都得, 得左, 冇得彈胡爐四格鍋問外國朋友佢想食咩飲底, 佢支唔以對, 咩都想試咁, 我決定叫個四格鍋制止佢再諗, 咁佢咩都可以試到, 四格都香濃, 各有各風味, 外國朋友話佢最鐘意麻辣, 佢話食得好過引, 外國冇咁正既野食芝士牛丸芝士牛丸好特別, 出面好少食, 牛丸彈牙有牛味, 當係口爆D芝士汁出黎, 同牛丸意外地咁夾, 必叫之選桂花蚌桂花蚌超新鮮, 用咩湯底去煮都仲食到佢本身原味, 鮮味異常, 而且彈身爽口, 淥耐少少都不失佢原本特質, 好味索味雙子今次我地派出既索味雙子分別係薯粉同埋芋絲, 佢地今次既表現好好, 吸晒四格窩既精華比我地滿肚而歸, 大滿足今次食胡爐冇令我同外國朋友失望, 佢太讚好味, 令佢大讚香港食物好食, 胡爐為香港旅遊業立左一功
宜家食野真係寧願比貴少少, 食少D, 但都要質量好
適逢有外國朋友黎香港玩, 當然要帶佢去食下好野

老友鬼鬼

胡爐四格鍋