2021-03-17 86 浏览
无得去旅行,劲挂住台湾嘅火锅。依家香港开左高人气过江龙——鼎王,点可以唔去试下呢!我哋点咗鸳鸯锅。侍应好细心咁提醒我哋酸菜白肉中锅嘅白肉系师傅新鲜加入去,要滚一阵先食。酸菜锅入面居然仲有薯粉酸菜同港式酸菜唔同,佢系新鲜啲,酸酸地,好开胃,我食到停唔到。鸭血麻辣锅,真系无得顶! 豆腐同鸭血都好滑。有鼎王,唔使再因为挂住鸭血而买好贵嘅包装台湾鸭血啦!嚟呢度可以食得劲满足。一边食一边忍唔住系咁讲:好正呀!仲要系咁加鸭血,因为实在太好味啦! 老油条同平时香港食嘅油条唔同, 佢系偏脆口。渌一渌就食得,外软内脆,好特别,一定要试!卤大肠头, 本身都熟左,但侍应话都可以渌一渌先食,好好食。牛拼盘,一次过满足你几个「牛」愿望,有唔同部位。重点系,每个部位都系靓肉,全部都好食。蟹膏滑,我第一次食, 口感偏软稔,真系有蟹膏架!鸭血、豆腐、酸菜系90分钟用餐时间内可以无限添加。侍应劲有礼貌,佢地会主动问我地是否需要加鸭血豆腐酸菜,紧系加啦,咁正!有得自助装饭,米饭粒粒分明又弹牙!今日2款汤底都好无敌好食,鸭血、大肠头、老油条都好有惊喜。 呢间餐厅坐得好舒服,食物又高质, 一定会encore !

酸菜锅入面居然仲有薯粉

鸭血麻辣锅,真系无得顶! 豆腐同鸭血都好滑。

卤大肠头, 本身都熟左,但侍应话都可以渌一渌先食,好好食。

蟹膏滑,我第一次食, 口感偏软稔,真系有蟹膏架!

有得自助装饭,米饭粒粒分明又弹牙!

今日2款汤底都好无敌好食,鸭血、大肠头、老油条都好有惊喜。
呢间餐厅坐得好舒服,食物又高质, 一定会encore !
牛拼盘
老油条