2023-01-29
今晚約咗由澳門來香港拜年既朋友,佢話想食西餐,我帶佢去旺角行街之後,帶咗佢上咗間之前食過唔錯既西餐。餐廳係以英倫工業風格裝修,朋友好鍾意。我哋點咗一個前菜、2個main course再加杯飲品share 食。前菜:「乜」蟹都有混合紅蟹同麵包蟹既蟹肉沙律,d蟹肉一條條,全部真蟹肉放響蟹蓋入面,堆得滿滿,上面放滿蟹子,外觀十分吸引,打卡一流。蟹肉好鮮,啖啖肉,蟹肉以蟹膏拌勻,好邪惡,每一啖都是香濃甘香,睇得又食得。法式豬鞍扒呢個係第一個main course 。豬鞍扒係意大利黑毛豬,煎得金黃焦香。menu話七成熟最perfect。果然,塊豬鞍扒好易切,唔硬,入口唔鞋,肉質鬆化,唔會乾巴巴,仲充滿肉汁,好有驚喜。配埋芥未同蘋果果蓉,少少辣少少甜,好解膩,十分之好味。另外,薯角以香草牛油炒,好正。串串蕃茄爆汁,唔錯。頂級牛板翼扒另一個main course 係 牛扒。牛板翼扒係牛隻既珍貴部份。我哋叫咗5成熟。切開粉紅色,粉嫩粉嫩,油花幾豐富。肉質柔軟,d肉汁鎖住係d肉入面,冇好多血水流出,好難得。沾上我哋揀嘅香草牛油,牛扒更加香。配菜薯蓉好香滑,加上雜菌,不能錯過。凍朱古力濃度適中,都算香滑,
前菜:「乜」蟹都有
法式豬鞍扒
頂級牛板翼扒
凍朱古力
濃度適中,都算香滑,大大杯。
總括而言,今次再來光顧,食物品質冇令我哋失望,水準不錯,環境氣氛都好。