2021-04-16 131 浏览
本身上网见佢户外位好chill , 想出户外坐,点知来到落雨,唯有坐番室内,估唔到个景都几靓,出面有灯饰都几开扬🥰入到去侍应服务态度好好,坐位阔落,仲有精致嘅薄荷水!收工来refresh一下脑袋好贴心! 跟餐嘅手工面包有两款,口感偏西式,几有口感,烤得好香,自家制面包同出面餐包真系好大分别 💓鲜芒果及扒虎头虾沙律 $128,因为朋友胃口一般,所以拣咗呢一个比较清爽同开胃嘅沙律,唔敢叫炸野🤣 芒果肉质厚实,分量多,唔会话切完成碟水汪汪,酸酸甜甜好开胃,虎头虾有4只,开好壳唔洗食得太狼狈,好贴心,大大只弹牙唔霉,少少泰式嘅感觉,整体系清爽同开胃!初榨橄榄油香白酒煮纽西兰钻石蚬扁意粉$188,系餐牌见到钻石蚬无听过,非常之吸引,特别系材料来自纽西兰好有信心,水源干净,嚟到嘅蚬系胀卜卜好大只,鲜甜多汁,有奶油香,一啲沙都无,正!唔会话因为跟意粉煮到干晒,橄榄油油味好香,但唔会令到成碟意粉好油腻,白酒味虽然唔出,但系整体酱汁质感好好,意粉质地偏硬身,系我钟意嘅口感💓炭烧美国猪鞍排配薯菜 ,重头戏来啦!自己觉得猪比牛更难煮,除左肉本身好重要,猪要煮至全熟但又要多汁滑嫩系几考厨师手势,呢件猪扒份量十

鲜芒果虎头虾沙律

初榨橄榄油香白酒煮纽西兰钻石蚬扁意粉
钻石蚬

炭烧美国猪鞍排配薯菜 ,重头戏来啦!自己觉得猪比牛更难煮,除左肉本身好重要,猪要煮至全熟但又要多汁滑嫩系几考厨师手势,呢件猪扒份量十足,挑选嘅部位油脂分布比例刚好,外面格纹焦香,件排厚身得来又多汁!西餐中算十分高水准!芥末酱中和猪扒嘅味道,味道更清爽,底下嘅磨菇炒得香香,旁边嘅薯菜味道就相对较淡,令成碟菜唔会腻,有quota 继续食意粉🤣
炭烧美国猪鞍排配薯菜

上碟装饰也超可爱有心,香草🌿🥰
炭烧美国猪鞍排配薯菜

野饮叫左伪鸳鸯 $58 ,系朱古力底加咖啡冰砖,超有特色,奶泡香滑,唔算甜,口味偏大人,愈饮咖啡冰砖慢慢溶化,咖啡味会愈出,变到mocha 口味,所以好似叫左两杯野饮嘅感觉,同埋味道唔会变淡,几加分位!
伪鸳鸯
伪鸳鸯及柠檬茶

下次想来到再encore 猪排同坐下室外chill下呢~
鲜芒果虎头虾沙律
初榨橄榄油香白酒煮纽西兰钻石蚬扁意粉