2022-05-20 86 浏览
終於有機會升職,放工同屋企人去咗呢間西餐廳慶祝,聽朋友介紹唔錯,果然有返咁上下質素呢度環境佈置幾得意,以梵高為主題,周圍都佈置左唔同嘅藝術品,氣氛幾好首先餐湯係呢個98%野菌蘑菇湯,問問店員點解係98%,原來係用八種唔同嘅蘑菇,切碎造成,所以非常creamy ,粒粒蘑菇,非常香另外雜菜湯都唔錯,用了到十足,配上熱辣辣新鮮麵包,好開胃蟹肉沙律非常精緻,係用挪威雪蟹做,蟹肉調味嘅田園沙律即刻豐富好多,另外大蝦三文魚沙律都做得好精緻,上碟好靚,果然係藝術餐廳,做到好似藝術品咁我叫咗呢個意式煎虎蝦紐西蘭牛柳粒蒜片意粉,有兩隻大大嘅虎蝦,煎到啱啱熟,仲係非常鮮嫩可口,另外一口牛柳粒煮得啱啱好,僅僅熟,調味適中,加少少鹽,食到新鮮嘅牛肉味,意粉經過悉心調味,有機橄欖油,而且份量都唔少最正係呢個招牌澳洲頂級和羊,楊假雖然唔大份,但識落就知值回票價,熟到啱啱好,有鮮嫩羊味得來又唔太過分,幾好入口,就算配菜都好認真,薯角配上蒜蓉香草醬,香脆得來味道豐富有層次飲品方面可以揀花茶,呢個洋甘菊健康三高茶,食完肉類清一清就啱晒最後當然唔少得甜品, cheese cake同埋焦糖燉蛋都做得好精緻,唔算太甜,食得到

另外雜菜湯都唔錯,用了到十足,配上熱辣辣新鮮麵包,好開胃

最後當然唔少得甜品, cheese cake同埋焦糖燉蛋都做得好精緻,唔算太甜,食得到芝士同蛋嘅味道,成餐食完豐富得來唔會太over,又有好滿足嘅感覺,雖然價錢唔平,但係食物同環境都值回票價,實在係有心經營嘅餐廳,值得再嚟

2022-05-19