3K
2022-05-31 27 浏览
做完野,同事話去附近間靚西餐度食晏,心諗呢度附近好似無乜餐廳喎,跟住佢黎到一間用上黑色格調的食店,木係裝修感覺唔錯喎。店員好快送上水同餐牌,仲有一杯滾水浸餐具添。叫左一人一個午餐,等食期間望下四周,平日下午無乜客,得兩三枱人,唔知正正飯市又如何呢?個午餐可選跟餐湯或沙律,咁就各樣要一份試下先。個餐湯咁白嘅,攪下佢好似咩都無咁喎,點知飲落好驚喜,係勁濃的椰菜花味,怪唔知得白色啦,好飲喎。沙律菜新鮮爽脆,黑醋汁酸酸的好開胃。同事叫的餐先到,是燒西班牙黑毛豬肉眼扒配薯菜,賣相超靚呀~個擺盤勁吸睛!豬扒肉質軟嫩,多汁帶甜味,仲煎得好甘香添,旁邊有芥末醬、沙律醬同海鹽伴碟,個人覺得原味已經好正,點下啲醬汁試下唔同口味又係另一種感覺。自己個份等左都幾耐,無辦法啦焗飯係耐啲,叫左呢個芝士焗牛油果煙三文魚意大利飯,聽個名就覺得正,芝士,牛油果同三文魚都勁啱食嘛。嘩嘩,入面好足料,勁多牛油果粒,三文魚碎,西蘭菜碎同雜菇片,料仲多過飯呀,太離譜了,哈哈。好香口,食落超勁芝士,醬汁濃厚,好好味啊~唯一要挑剔係意大利飯有點過熟,失去了生生地嘅口感,除此之外真係好好味!最後就係餐飲啦,轉左做特飲朱古力曲奇沙冰同

店員好快送上水同餐牌,仲有一杯滾水浸餐具添。

沙律菜新鮮爽脆,黑醋汁酸酸的好開胃。

最後就係餐飲啦,轉左做特飲朱古力曲奇沙冰同凍焙茶鮮奶。朋友話佢杯朱古力特濃又唔過甜,仲有唔少oreo碎添,沙冰打得幼滑唔會飲落一口冰。自己杯焙茶茶味香濃,無甜味啱口味,個奶泡厚滑好好飲呢。

個人覺得飲品無優惠價略微貴了一點,但整體黎講食物同飲品都係高質嘅,值得一試!
2022-05-30