高質薩摩牛任食 捧着肚皮回家的一夜~~~最近公司發咗年終花紅,終於可以去慶祝一番。最後就揀選咗嚟依間位於銅鑼灣嘅人氣新開燒肉店放肆一下🍖。~~~呢間黎自日本嘅過江龍龍🐉,一登陸香港就引黎好大回響,見到IG好多人去食,搞到自己都急不及待。~~~佢哋送餐係用特急車,非常特別。食物選擇非常之多,薩摩牛油花驚人,入口啖啖牛脂極濃郁。🐮~~~除咗牛之外,以下呢d食物,亦都令我覺得非常高質。例如有非常滑溜,好正麻油味嘅蛋花湯,仲有粉綿粉綿的牛油蕃薯燒、軟軟糯糯的明太子芝士年糕,清新和風菠菜,濃郁豬味嘅北海道產豚里肌肉等等,仲有各式嘅壽司,質素全部都好有驚喜。🍣不得不說,食物材料用得好,其實根本唔需要太複雜嘅調味,簡單燒一燒就已經好好食。~~~甜品方面,個人最愛方型迷你蛋糕焦糖蘋果批,好香甜鬆軟,配咖啡一定好正。雲呢拿迷你忌廉泡芙就的的骰骰一啖一粒,亦都係必食款式。🍰🥧🧁~~~食完之後最後仲會送上一杯haagen dazs,令人捧着肚皮萬分滿足地回家。整體黎講,呢個食物質素,價錢算合理,值得一試。🍦~~~上村牧場 (銅鑼灣)銅鑼灣勿地臣街1號時代廣場B2樓B213-214號舖
高質薩摩牛任食 捧着肚皮回家的一夜
~~~
上村牧場 (銅鑼灣)
銅鑼灣勿地臣街1號時代廣場B2樓B213-214號舖