2021-07-19 1507 浏览
今日放工又约咗朋友去食好西啦~拣咗去食巿林立嘅大角咀食一间良心西餐厅💛 由于系良心店多人帮衬,所以都要提早book定枱嘅~ 我哋准时七点半到餐厅就安排咗我哋坐一张二人枱,系我哋睇紧食咩嘅时候好好人嘅餐厅职员同我哋讲有人取消咗Booking,所以邀请我哋转去一张大啲嘅四人枱到!真系好贴心好有良心呀💛我哋最后叫咗一个主食一个小食一个Pizza两杯嘢饮最后仲叫咗个甜品share~香煎西班牙伊比利亚猪肩肉 - $148牛扒就食得多但系猪肩肉扒就真系比较少食,所以一于点嚟试吓!点餐嘅时候店员问我哋想要全熟定系九成熟!喺印象中猪肉系要全熟先食得,咁既然有得拣就试吓九成啦,果然够成熟嘅猪肩肉保留住更多肉汁,食落更加tender~呢块扒肉味浓郁且油份都几重,一路食就发觉个越咬越有脂肪香味!真心好唔错! 另外仲配有好creamy嘅薯蓉,仲有爽脆嘅蔬菜!招牌明太子海鲜薄饼 -$118上海嘅时候仲系热辣辣相信系即叫积焗嘅!薄饼饼皮好crispy,上面嘅材料亦非常之丰富(大虾、烟三文鱼、蟹柳、灯笼椒⋯⋯⋯)每一啖都好满足嘅!自选酱料酥炸鸡翼 -$68我哋拣咗「松露忌廉芝士酱」一份有成六只咁多,每一只鸡翼都包

香煎西班牙伊比利亚猪肩肉 - $148

招牌明太子海鲜薄饼 -$118

自选酱料酥炸鸡翼 -$68
我哋拣咗「松露忌廉芝士酱」一份有成六只咁多,每一只鸡翼都包满咗酱料,松露味同埋cream cheese味都拎到平衡,寂寞又唔会话好流,都唔错!
2021-07-15
用餐时段