2020-12-23
去西環探朋友,之後一齊食個early dinner, 朋友帶咗我嚟呢間餐廳,佢成日經過但係未食過,想搵我陪佢一齊試吓😁原來係主打日式串燒,仲有清酒同埋清酒做嘅Cocktail, 不過裝修就比較西式,幾特別,成個環境都幾relaxing👍。我用去居酒屋嘅點菜方式分開幾round嚟叫食物😋- Round 1 全部都同雞有關:有$38雞翼、$26雞心、$38雞肝、$32雞皮:雞翼皮脆肉嫩😋;雞心好軟熟,燒得好香😋;雞肝非常creamy,又幾滑,好好味,有小驚喜😋;雞皮又脆又香😋;Round 1 嘅雞完勝👍- Round 2 係海鮮串燒:有$48廣島蠔、$36帆立貝、$48白鱔:廣島蠔圓轆轆大大隻,好肥美😋;帆立貝好軟熟😋;白鱔應該係鹽燒,皮脆肉多汁,超正😋;呢一Round同樣滿意😁- Round 3 係串燒蔬菜:$26秋葵、$26蘆筍、$22日本青椒、$22一口甜薯:全部都好味,蔬菜非常新鮮,燒完之後亦一啲都唔乾身,依然好多汁😋- Final Round 係$56雞泡魚乾、$42明太子飯團:雞泡魚乾軟熟又好食,送酒一流😋;明太子飯團外邊竟然燒到脆卜卜,裏面嘅飯熱辣辣,撈咗明太子非常美味,呢個
- Final Round 係$56雞泡魚乾、$42明太子飯團:雞泡魚乾軟熟又好食,送酒一流😋;明太子飯團外邊竟然燒到脆卜卜,裏面嘅飯熱辣辣,撈咗明太子非常美味,呢個飯團為我哋嘅dinner畫上完美句號😋
仲叫咗日式雞尾酒,我嘅係Nippon Cigar 葉捲 ($118), 裏邊有Nikka Whisky, Yuzu Purée, Lilac,有芬香威士忌同柚子味,好正😋;朋友叫咗Tsukuyomi輝夜($98),裏邊有Sake, Mistia, Peach Purée, Lemon Juice,朋友話好refreshing😋
呢度食物同飲品質素都算高,真係有小驚喜😋;兩位年青店員亦好禮貌,讚👍