2022-08-12 68 浏览
今日好开心有得早放工,同同事放工,喺附近是但揾嘢食,朋友话呢度呢间台式野,大件夹抵食,所以就试吓喺外面个装修,已经好有台式韵味,入面环境都唔错,啱晒一班朋友嚟简单聚餐首先叫咗呢个起司鸡扒面,估唔到咁大份,特别系鸡扒,炸得好脆,入面鲜嫩多汁,再加埋溶咗嘅芝士,口感十足,而且几浓香有味,碗面都大大碗另外叫咗呢个牛三宝面,听个名都觉得系镇店之宝,果然台湾牛肉面,系要够入味先有水准,肉嘅份量唔少,特别欣赏牛筋,爽口,而且牛肉汁好入味小食方面叫咗呢个花枝丸,脆皮做得唔错,最开心嘅系花枝丸唔止系普通墨鱼丸,入面仲有一粒粒嘅花枝肉,而且都几大粒,好有咬口仲有呢个台式卤水鸡翼,非常入味饮品方面叫咗呢个黑糖珍珠奶茶,一啲都唔失礼,黑糖味道十足,当然我叫微甜都已经好够黑糖味,想重口味啲都可以重料另外仲有呢个香芋奶茶,极浓香嘅芋头味,钟意食香芋嘅朋友就啱晒啦

仲有呢个台式卤水鸡翼,非常入味

2022-08-11