2022-12-17
天氣凍凍地,最適合打邊爐,黃埔新開左一間火鍋店,主打海鮮,新鮮手切牛肉,新張期間仲有八折優惠,好抵食,就一於約朋友過黎試下裝修得非常整潔,枱與枱之間好闊落,以卡位為主,每個卡位都有電視,可以一邊打邊爐一邊睇電視,Menu食物種類非常多,湯底都有10幾款選擇餐廳先送上一個九宮格,可以自己揀鍾意嘅調味料✨美人花膠雞窩$238職員介紹打邊爐🍲前先飲下個湯,湯底非常足料,個湯底加咗花膠,膠質非常之豐富,好鮮甜好足料,裡面仲半隻雞,雞肉好嫰滑,好似新鮮雞,我哋每人先飲咗兩碗湯,再打邊爐✨牛胸爽$98賣相非常吸引,靚到嘩一聲,牛胸夾大大塊,仲非常厚,煮完之後,油脂非常香,質感爽口✨自家製三色餃$98分別有蝦子海參餃,野生松茸餃,黑松露蟹肉餃,全部餐廳新鮮手包,非常足料,黑松露味好香,松茸餃最矜貴,好少地方有得食,蝦子海參蝦味突出,好鮮甜✨響鈴$38食得出係新鮮炸的響鈴,每一條都好厚,炸得好脆,吸收晒花膠湯底嘅精華,真係好正✨白鱔片$108鱔片十分大塊同厚身,非常新鮮同爽口,唔會食到好多細骨,去骨功夫做得好好,下面仲有粉絲鋪底✨鵝腸$98鵝腸洗得好乾淨,一啲腥味都無,肥膏唔會太多,煮完之後爽口彈牙
餐廳先送上一個九宮格,可以自己揀鍾意嘅調味料
✨美人花膠雞窩$238
✨牛胸爽$98