家賀屋刺身寿司專門店

Harvest House Sushi
2019-04-15 72 浏览
今晚同朋友出開去灣仔,一向喜歡食日式食物的我,今晚去咗依間位於灣仔道83号,叫家賀屋的日式食店。絕對是非常高質素的日式食店。店內裝修夠特別,给人舒服的感覺,冷氣又充足,坐位又夠大。店員很友善。看完餐牌,叫咗個池魚剌身,非常爽口,口感一流,份量又多又新鲜,食完再食。好味道。另叫咗個特選海鲜丼,值得一讚,食材又多又新鲜,海膽又甜又美味,入口即溶,非常好味。又有鲍魚,味道好食。而且三文魚和甜蝦也很新鮮。個人認為是必食的食物。另叫咗炸墨魚咀,即炸出來,非常好味。朋友則叫咗蒲燒鳗魚丼,鳗魚又香,又夠多饅魚汁,非常入味道。另叫咗花之戀,火炙鹅肝和帆立貝壽司,同樣很有水準,尤其火炙鹅肝,鹅肝又夠大塊,非常回味,又加左辛辣三文鱼和芥辣八爪魚軍艦。三文魚和八爪魚都很鮮。飲品是水密桃汽水。好特別。最後叫咗個菠蘿雪葩,買相好靚,好特別。而且也很好味道。菠蘿味好濃。好回味的一餐日式食物。
,口感一流
,非常入味道