2019-07-01
今日同我男朋友,去呢間嘢到打邊爐,先講環境,門口有個好好笑容嘅帶位姐姐,好熱情咁招呼我哋,唔會見我哋人少就黑面,更加唔會問多兩句就走左去,入到去光線充足,地方闊落,座位舒服,裝修亦唔差,絕對比對面嗰間book枱去到話冇枱,落雨要坐門口嘅“某店“好得多。呢間食物質素極高,咩叫海鮮?黎呢間就可以食到高質素超鮮甜海鮮,唔似其他地方死左仲要收客人正價賣比人食,點解咁肯定?因為呢間有哂玻璃魚缸,更可以比客人行過去慢慢睇,全程有店員教你點簡好嘢,本來想點多啲海鮮,但店員話:“食完先,唔夠再叫,點左擺喺到會對海鮮質素有影響,因為有個爐喺到,會令海鮮受熱影食物質素。“憑以上對話,已經足夠證明好多嘢,再講怕比人話我hard sell。打邊爐點可以冇肥牛?牛肉色水極好,輕輕一熨,入口牛味極濃而且滑,脂肪分布 均勻得會有假像以為係AA+和牛,食落更似食緊和牛,就連某間出名牛肉放題啲牛都冇呢間咁好,手打丸肉質新鮮入口彈牙,貴咁又點?叫左幾轉,因為真係好好食,呢間先稱得上良心食店。不論環境、服務、食物、舒適,都比對面兩間“所謂雞煲火鍋“好得多,食過就知有真係幾大分別,尤其服務質素,呢間啲員工真係好扺贊唔止勤力仲
不論環境、服務、食物、舒適,都比對面兩間“所謂雞煲火鍋“好得多,食過就知有真係幾大分別,尤其服務質素,呢間啲員工真係好扺贊唔止勤力仲要有問即答,而且非常友善,見到客人舉手唔會扮睇唔到,食哂呢間前後左右大約10幾間,呢間絕對係返轉頭首選。
呢間嘢實在有個地方必須贊,門口唔會堆放垃圾山,門口位更冇一陣極度惡臭嘅酸味,因為好多有賣海鮮嘅地方,都好鍾意喺門口倒鹹水,行過已經唔想入去食,尤其係對面兩間“碌泳車“同“糗聞“,前者門口長年濕滑,門口堆放垃圾似座山,後者坐門口嘅人又吐痰又亂彈煙頭,烏煙瘴氣,行過都要閉氣,食完唔疴當你贏,幫你埋單又點話吖!
呢間嘢個名改得好扺佢哋撈得< 風生水起 >長做長有!