2023-09-08 39 浏览
📍牛匠石烧周围都开烧肉店,但高质又抵食既烧肉就唔系间间都食到!😮‍💨呢间主打石板烧肉,食物款式多,牛嘅唔同部位都食得到🤤环境宽敞,坐得舒服,最重要既系冷气好够凉,叹住食烧肉😙🍴前菜牛蒡作为前菜几开胃,冻冻地淋上少量芝麻粒,几香!🐮盐葱薄切牛舌牛舌嘅份量系几多,足足有11块!牛舌入口即溶,咬落非常爽口!🫶肉质嫩滑,加上用左石烧,完美锁住肉汁,好juicy!😽食到咁上下觉得腻嘅时候,配埋香葱一齐食,除咗可以辟牛臊味,仲提升牛舌既层次感🥰🐂澳洲M9和牛肩胛小排和牛既油花分明好平均❄️肉嘅色泽都好靓,脂肪纹理清晰,望到已经流晒口水🤤放上石版烧一阵好快就食得,嫩滑既口感,油脂香喺嘴𥚃面充斥著,每一啖都系极致嘅享受!😍牛肉味浓,软熟嘅口感真系冇得输!另外,生菜蒜片都好值得叫,食和牛食到咁上下会觉得油腻,生菜包和牛同蒜片亦系另一种风味😝🫓日式海鲜煎饼个样就好似成块Pizza咁🤓煎饼煎得好脆口,外脆内软~海鲜既份量都好足,有章鱼粒🐙、虾🦐等等,仲有大量既蔬菜,所以食落好有咬口,面头亦有大量木鱼丝,加埋烧汁同沙律酱,好似食大阪烧咁😇🍚味素饭有紫菜、芝麻同虾干系饭面,味道咸咸地,用黎伴饭食好正!配埋烧肉食简
📍牛匠石烧

牛蒡

🍴前菜
牛蒡作为前菜几开胃,冻冻地淋上少量芝麻粒,几香!

盐葱薄切牛舌

🐮盐葱薄切牛舌

澳洲M9和牛肩胛小排

🐂澳洲M9和牛肩胛小排

日式海鲜煎饼

🫓日式海鲜煎饼

味素饭

🍚味素饭
有紫菜、芝麻同虾干系饭面,味道咸咸地,用黎伴饭食好正!配埋烧肉食简直系绝配,一啖肉一啖饭,好满足🈵️

汤乌冬

🍜汤乌冬
乌冬比较幼身,而且好烟韧,系用咗黎自日本出产嘅乌冬~汤底浓郁,乌冬吸收晒啲汤汁,而且好挂汤汁!🥳

芝士奶盖四季春  &  牛匠彩虹水果茶

🍹芝士奶盖四季春
清香嘅四季春加咸甜绵密嘅芝士系绝配,奶盖既比例几多,大概系成杯嘅五分一,奶盖好滑身,饮落好好味!芝士带适中嘅咸味,芝士味浓郁😊

🌈牛匠彩虹水果茶
水果茶相当大杯!入面有好多水果🤣有菠萝、士多啤梨、橙、蓝莓、百香果等等,超足料!食完咁多烧肉,呢杯绝对系解腻之选,又够晒健康😉

✨个人建议:大推呢间烧肉店,同朋友食到饱,都唔使$700;肉嘅款式同种类好多,最重要嘅系肉质好唔错!另外,冇谂过烧肉店嘅嘢饮都咁高质,系被烧肉耽误嘅饮品店🤩

⭐️好味指数: 9.8/10

📍牛匠石烧 (尖沙咀)
尖沙咀金马伦道34-36A号福侨大厦地舖

#尖沙咀 #牛匠石烧 #烧肉 #和牛 #牛舌