2020-08-27
早前喺呢間車仔麵店嘅旺角分店食過,好味留有好印象,知道佢哋喺粉嶺有分店,今日晏晝同住粉嶺嘅朋友一齊,就俾個地址佢睇叫佢帶我去。我哋兩個都係叫咗$38嘅三餸一麵,另外再加餸,每款$9。我哋揀咗:辣魷魚、辣豬皮、豬紅、瑞士雞翼、滷水蛋、蘿蔔、牛腩、貢丸、滷水腩肉、雞腎和冬菇。我揀咗出前一丁,朋友就揀咗粗麵。基本上每樣食物都有番咁上下水準(所以先會再幫襯),其中特別好味嘅有:豬紅好滑味道調得好好;辣魷魚爽脆彈牙,感覺好新鮮;蘿蔔有三件,每一件都幾巨型,好甜又煮得好腍;滷水腩肉滷得好入味,少少肥,但冇油膩嘅感覺;瑞士雞翼用甜豉油煮得好香好入味;雞腎彈牙有咬頭,同樣好入味。我嘅出前一丁麵湯底加咗腩汁同麻辣醬,非常惹味。朋友話佢嘅咖喱汁湯底都唔錯。一定要記住食佢放喺枱面嘅自家製醃菜脯,同麵一起吃好好味😋我哋仲分別叫咗紅豆冰同綠豆冰。呢餐絕對係高質嘅車仔麵,我哋會再幫襯😊
一定要記住食佢放喺枱面嘅自家製醃菜脯,同麵一起吃好好味😋
我哋仲分別叫咗紅豆冰同綠豆冰。
呢餐絕對係高質嘅車仔麵,我哋會再幫襯😊