2023-09-03 70 浏览
✅粉紅夢幻套餐係粉紅牛乳玟瑰鍋加墨魚滑,湯底嘅粉紅色散發一股令人難以置信嘅夢幻感。湯底仿佛係由紅肉火龍果汁製成,卻呈現出濃郁嘅牛乳香氣。加上湯面上點綴嘅乾花同冰花,少女感十足。而墨魚滑更驚喜,融合紅肉火龍果,咬落去口感滑順,帶有墨魚的濃郁風味,細節之處更可見籽子點綴。✅太極兩儀這道菜嘅視覺效果同樣令人印象深刻。它結合兩種不同嘅肉:紅酒浸安格斯牛同黑松露牛乳浸梅花豬肉片。前者肉質鮮嫩多汁,油花豐富,切得較厚,因紅酒嘅浸泡充滿酒香。後者雖然牛乳味道唔會搶過豬肉,而豬肉本身質感彈牙,不輕易變老,令人愛不釋口。✅七色餃這款料理充滿了色彩驚喜,每一隻餃子都有其獨特嘅特色。我特別喜愛和牛香茜餃同蟹肉黑松露餃,佢哋口感爽滑,帶著一絲粉嫩,味道濃郁。呢兩款餃子喺外頭難以找到,絕對值得一試。
✅粉紅夢幻套餐

✅太極兩儀