2021-05-05 112 浏览
今日老公嚟接我放工話帶我去食好西!佢帶我嚟到佐敦吳蚣街幸福商業大厦,坦白講, 呢度真係一d都唔起眼,稍一不慎好易行過龍。「尚鮮」位於吳蚣街幸福商業大厦1樓,距離佐敦地鐵站A出口大約4分鐘路程。上到去,餐廳面積唔算好大,但坐得幾舒服,而且集私房菜、串燒、海鮮&火鍋等選擇⋯最後我哋決定都係打邊爐!養生の湯 – 蟲草花花膠燉雞湯一上枱,店員好耐心向我哋介紹呢個湯,原來呢個湯係限量發售,每日只做幾個,由於我哋入座時間較早,客人唔多,所以我哋有幸品嚐到。呢個湯滋補養顏,色澤呈橙黃色、澄澈透明,味道清香…再嚐啖湯,湯味鮮甜可口,而且好有屋企媽咪煲嘅味道,真係忍唔住飲多幾碗!飲完湯,我已經飽咗一半,非常滿足!所以火鍋配料都冇叫太多。手切安格斯呢個真係好有驚喜,牛脂分佈平均,牛肉肉質腍而口感嫩滑,咬落牛脂香濃,而且牛味出眾,必叫之選!鮮打四寶丸四寶丸包括牛丸、豬肉丸、墨魚丸同蝦丸。每款丸都各有特色⋯當中,我哋覺得最好食嘅係牛丸、豬肉丸同蝦丸!牛丸同豬肉丸都肉味香濃,彈牙;而蝦丸就鮮味彈牙有韌性,每款都相當出色。脆肉鯇肉質爽脆,且啖啖肉,唔多骨,又唔腥,好啱平時食魚怕腥嘅我😅總括而言,呢度嘅出品好好,樣

養生の湯 – 蟲草花花膠燉雞湯

手切安格斯

鮮打四寶丸

脆肉鯇
肉質爽脆,且啖啖肉,唔多骨,又唔腥,好啱平時食魚怕腥嘅我😅

總括而言,呢度嘅出品好好,樣樣都好新鮮!不得不讚下個湯,真係無味精!絕對唔會越飲越口渴!另外,店員服務都好好,非常主動幫我哋𢳂湯同加水。最後,店員亦向我哋介紹佢哋個私房菜⋯下次可以帶埋媽咪過嚟食!
2021-05-03