2020-10-14 929 浏览
踏入秋天,又到打邊爐嘅季節🤤呢間老鍋想試好耐啦!入到舖頭,地方算闊落,而且每張枱真係有隔1.5米嘅距離!😍好少舖頭真係做到,食都食得好安心! 醬料區都算幾齊全,我哋叫咗一個老撾秘製麻辣鍋🌶最鍾意就係佢真係好夠麻辣,入邊有啲蜂巢豆腐同埋鴨血😚吸晒啲麻辣味勁正!鍾意食辣嘅一定要叫呀😍我哋兩個人食,所以冇點好多嘢食,叫咗一個響鈴,響鈴係自家製😍完全唔係坊間嗰啲盒裝、勁多防腐劑嗰種!肉方面就叫咗一個美國梅花豬肉,佢嘅油脂分布得好平均,影出嚟勁靚仔!食落去都好重豬肉味,而且好淋!呢個真係值得一試啊😜咁打邊爐一定要食牛啦,我哋就叫咗個牛肩肉,佢嘅油脂都算平均,而且一啲都唔孤寒每片都切得好厚身下,入口勁有牛味,而且價錢都合理。另外我哋都嗌左個丸嘅拼盤,分別有有蛋餃同埋墨魚丸。佢嘅墨魚丸係即打嘅,食落去超級彈牙!而蛋餃就好特別,佢嘅皮係用蛋做嘅,入而佢係包住啲豬肉,呢個都好好味呀😍最後帶叫咗兩杯老鍋嘅特別飲品 - 白桃🍑烏龍茶,佢有淡淡既白桃味,而且係無糖嘅茶嚟嘅,用嚟解油膩一流呀👍🏻
踏入秋天,又到打邊爐嘅季節🤤呢間老鍋想試好耐啦!

醬料區都算幾齊全,我哋叫咗一個老撾秘製麻辣鍋🌶

2020-10-11
午餐