2022-12-20 162 浏览
📍关东酒场 📍位于大角咀,推荐日式清酒放题🍶!💰竹放题-星期一至四、星期日&公众假期:$308/位,加一-星期五、六&公众假期前夕:$408/位,加一💰松放题-星期一至四、星期日&公众假期:$428/位,加一-星期五、六&公众假期前夕:$568/位,加一食物放题就试得多,清酒放题就真系第一次试。以上嘅价钱真系包你喺时限里面任饮任拣各款日式清酒🍶!如果你系清酒爱好者,真系好值得嚟试一试,几百蚊就可以试到多款清酒,又唔驶买成大支番去,仲可以配搭埋日式酒场嘅气氛,同埋即叫即整嘅送酒小食,真系好正🤭🤭🤭。见到成个柜都系清酒感到好兴奋!Menu到Show咗足足三页嘅清酒,分为 Dry, Smooth & Sweet三大类,而每一款再有分清 & 浓(酒精浓度)。店员都非常专业,会同你倾你想饮咩口味。呢次我同朋友就从Dry嘅清开始试 ✨Dry 浓 ✨Smooth ✨Sweet ✨生啤!一共试咗6款酒,每一款都真系饮得出唔同层次同埋风味,好满足。而且佢仲可以拣冻饮/ 暖饮,随住唔同酒嘅质地,配冻/暖饮,都会有唔同风味。饮咗咩酒就唔详细讲,因为每个人口味都唔同,即管同店员讲,佢地一定可以推介到适合你嘅酒
📍关东酒场 📍
位于大角咀,推荐日式清酒放题🍶!

💰竹放题
-星期一至四、星期日&公众假期:$308/位,加一
-星期五、六&公众假期前夕:$408/位,加一

💰松放题
-星期一至四、星期日&公众假期:$428/位,加一
-星期五、六&公众假期前夕:$568/位,加一

而且佢仲可以拣冻饮/ 暖饮,随住唔同酒嘅质地,配冻/暖饮,都会有唔同风味。饮咗咩酒就唔详细讲,因为每个人口味都唔同,即管同店员讲,佢地一定可以推介到适合你嘅酒,点都试到啱!

送酒小食都有好多款可以拣:有关东煮、烧物、炸物,每一样基本上都系为咗送酒而设。呢次我就试咗

✨关东煮嘅日本蒟蒻、芝士鱼棒、日本萝卜、鱿鱼串;
✨炸物:唐扬墨鱼咀 & 炸池鱼 (呢2样真系必叫!送酒100分!)
✨烤物Set:日本和牛串、猪腩串、大葱鸡肉串、烧茄子(烧茄子都系必点!)

值得一提系,除咗店员好专业,里面嘅客人都好热情。呢次去就识到隔离枱嘅客人,好主动咁同我地吹水,倾下佢嘅清酒经,学到唔少嘢🤭🤭。

呢次清酒放题饮得好开心😍😍,
不过都真系少Ring。
第日要番工就留意唔好饮咁多喇!