高質洽洽下 友人聚會好地方~~~收工約咗中學同學去中學附近食晚餐,好一段時間冇黎,呢度附近變得好熱鬧,朋友話想打邊爐我哋就奉陪到底,食完可以順便去附近嘅北角海旁行下~~~我哋叫咗佢個卜卜蜆鍋試下,蜆肉肥美,4個人share都夠食。~~~火鍋料方面,新鮮菜苗帶子餃脹卜卜好誘人,食落味道好清新,裡面用咗好多溫室豆苗,好爽脆,幾特別。🥬~~~紫淮山顏色好靚,而且好健康,淮山可以養胃,又索汁,飽肚得黎唔會覺得唔健康,因為裏面有好多纖維,不錯。唯一係記得要快d食,因為淮山好容易氧化變色。~~~手打黃金流心鮮蝦丸味道亦很不錯,質感彈牙不在話說,中間有少許流心令簡單蝦丸更顯不平凡。🦐~~~伊比利亞橡果豬:豬肉肥瘦適中,食落油脂味豐腴,而且肉質扎實唔鬆散。~~~滾得囍宮廷火鍋小炒 (北角)北角馬寶道33號寶馬花園1樓116-125號舖
高質洽洽下 友人聚會好地方
~~~
滾得囍宮廷火鍋小炒 (北角)
北角馬寶道33號寶馬花園1樓116-125號舖