2020-11-12
天氣轉冷梗係要打邊爐啦!但係成日打邊爐又悶咗啲,今日就轉吓口味去食韓燒 - 韓珍 入到店內已經聽到周圍幾枱都係講韓文,有韓國人食係咪代表好食啲呢?搞到我好期待囉店員都有啲係韓國人,點餐時要用英文溝通我哋一行2人就點咗個八方美人燒肉套餐 食之前已經望過網上既食評知道會有幾碟前菜同一份蛋餅食得出有心整,唔會凍到實一實 幾開胃前菜好食到一個人清哂咁濟 洋蔥青瓜,醃蘿蔔絲,醃青瓜片,沙律菜洋蔥絲,泡菜,芽菜蛋餅應該係有加到芝士落去,食落唔錯 有蛋味送既算係咁啦醬料有三款 配搭唔同口味講咗咁耐終於到主角出場啦八方美人燒肉套餐 - 牛舌,雪花牛肉,豬頸肉,護心肉,豬頰肉,醬油雞肉,烤大蝦,鮮鮑魚係我哋無從入手燒邊樣嘅時候,有位Oppa主動走過來幫我哋燒!非常貼心 牛肉既部分就唔每一款都介紹啦,總括嚟講!肥瘦爽嫩都食得到!仲燒得剛剛好,等食就得啦 對於我呢啲咁懶既人就啱哂啦!豬頸肉,爽口彈牙 建議燒到燶邊 更加有層次!醬汁雞肉,鹹鹹甜甜醬汁配上燒雞 鮑魚,一啲都唔痴牙 爽彈!總結,埋單都係每人350!Cp值非常高同友人食得好高興,服務態度又好!
店員都有啲係韓國人,點餐時要用英文溝通
我哋一行2人就點咗個八方美人燒肉套餐
食之前已經望過網上既食評
知道會有幾碟前菜同一份蛋餅
食得出有心整,唔會凍到實一實 幾開胃
前菜好食到一個人清哂咁濟
洋蔥青瓜,醃蘿蔔絲,醃青瓜片,沙律菜
洋蔥絲,泡菜,芽菜
蛋餅
應該係有加到芝士落去,食落唔錯 有蛋味
送既算係咁啦
醬料有三款 配搭唔同口味
講咗咁耐終於到主角出場啦
豬頸肉,爽口彈牙 建議燒到燶邊 更加有層次!
醬汁雞肉,鹹鹹甜甜醬汁配上燒雞
鮑魚,一啲都唔痴牙 爽彈!
總結,埋單都係每人350!Cp值非常高
同友人食得好高興,服務態度又好!