2025-06-02
今次去咗土瓜灣嘅Heysonuts✨呢間餐廳環境真係唔錯,裝修好有心思,燈光柔和,坐得舒服,仲有啲靚靚嘅植物擺設,感覺好chill😎一入到去,我哋就叫咗幾樣嘢食。首先係忌廉湯,真係好滑好香,飲完暖晒個胃。忌廉湯嘅質感好creamy,味道濃郁但唔會過重,仲有啲細細粒嘅蔬菜,增加咗口感🫶🏻🫶🏻跟住就係香草雞扒蒜蓉牛油意大利粉,雞扒煎得啱啱好,外脆內嫩,香草味道唔會太強烈,啱啱好。意大利粉吸晒蒜蓉牛油汁,香到不得了😆😆😆龍蝦汁大蝦意大利飯都係一絕,大蝦新鮮彈牙,龍蝦汁濃郁得嚟唔會太膩,飯粒粒分明,唔會黏糊糊,食到停唔到口。龍蝦汁嘅鮮味同大蝦嘅甜味完美結合,真係好滿足😋😋甜品方面,Homemade Triamisu真係好正,咖啡味同芝士味平衡得好好,入口即溶,唔會太甜,食完唔會覺得膩。每一口都充滿層次感,真係好享受🤭🤭飲品方面,Green Tea Latte同Flat White都好有水準,綠茶味道清香,唔會太苦,奶泡滑溜。Flat White嘅奶泡好綿密,咖啡味道濃郁,飲完真係好滿足😌