2023-04-13
🐝 佐賀燒肉谷🐝༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ☾ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶今日朋友約咗我去荃灣食燒肉放題💗,好滿足咁食左100分鐘,好高質🥹‼️我地揀左晚市套餐lv.3 極上安格斯牛小排海鮮放題。Lv.3 可以食所有由lv.1-3嘅嘢食‼️食物嘅種類非常多,✨牛就有牛舌 (鹽味 、 辛味 、 味噌 ),嚴 選 牛 頸 脊 (原味 、燒汁 、黑椒 ),特上肩胛翼板肉(原味、燒汁、黑椒)等,🤣🤣但極上安格斯牛小排(原味、燒汁、黑椒),美國黑安格斯牛肋條同埋美國Prime原塊牛板腱(原味、香蔥蒜味)就要level 3先有😍😋而我個人最鐘意食嘅就係煙燻壺漬封門柳(醬油味),佢嘅口感豐富,👍🏻👍🏻有嚼勁同柔軟的口感,而且牛味重,令人非常上癮🤓🫶🏻另外,美國Prime原塊牛板腱亦非常推薦,佢嘅肉質鮮嫩,帶有豐富嘅肉汁,咬落去肉質有啲鬆化嘅感覺。😍味道方面,佢嘅牛肉味非常濃郁,唔會過於油膩,令人食得十分滿足🤣除咗牛之外,呢個set仲有一啲海鮮,包括係廣島蠔,清酒煮蜆,青口等🥹🫶🏻❣️另外呢啲放題不外乎都有菜菌類同埋嘢飲,但係呢度最特別嘅係佢嘅甜品真係幾豐富,有巨峰提
另外呢啲放題不外乎都有菜菌類同埋嘢飲,但係呢度最特別嘅係佢嘅甜品真係幾豐富,有巨峰提子味嘅雪糕同埋抹茶味雪糕😍😍作為抹茶🍵控,真係超開心❤️仲有窩夫同埋鯛魚燒👍🏻👍🏻真係食得好滿足呀‼