2023-08-16 173 浏览
銅鑼灣登龍街出名多野食🍴經過見到 Hana 華小料理屋 已經被餐廳既門口日式既裝潢所吸引🤩店舖內裡都係日式木系設計 好有家鄉既感覺😌座位寬敞舒適✨ 當中仲有獨立嘅榻榻米房Lunch menu好吸引🤩有定食御膳、壽喜燒御膳,同埋期限定既「夏日祭御膳 」我同老公就揀左✨壽喜燒御膳·二人前 ✨套餐相當豐富前菜有季節小鉢、漬物二點、茶碗蒸😍店員會先上前菜、日本🇯🇵米白飯、味噌湯、生蛋及壽喜燒鍋關東風既壽喜燒,壽喜燒銅已經放滿蔬菜類😌娃娃菜、皇帝菜、日本網燒豆腐、蒟蒻絲、金菇、洋蔥🧅等之後就到肉類🥩日本黑毛和牛稀少部位(大三角)、澳洲純和牛、美國極黑和牛、美國肉眼 4款肉😍✨牛脂同油花分佈得好平均👍🏻湯底甜甜地,味道濃厚、和牛浸落熱湯底烹調再配合生雞蛋汁 食落好滑 有入口即溶既感覺😋好juicy 令人回味💕非常高質素👍🏻另外再點左 ✨銀鱈西京味噌燒 俾Elsa😌套餐包括 刺身、和風沙律🥗、茶碗蒸、日本🇯🇵米白飯、味噌湯刺身係3片三文魚刺身而銀鱈魚就用左味噌醬燒 食落甜甜地油脂甘香✨配埋沙律醬 口感更豐富😌一份有兩塊 分量剛剛好以上set都有埋甜品😳餐飲甜品係北海道牛乳布丁🩷奶味香濃、布丁食落仲好
銅鑼灣登龍街出名多野食🍴

我同老公就揀左✨壽喜燒御膳·二人前 ✨套餐相當豐富

關東風既壽喜燒,壽喜燒銅已經放滿蔬菜類😌
娃娃菜、皇帝菜、日本網燒豆腐、蒟蒻絲、金菇、洋蔥🧅等

✨牛脂同油花分佈得好平均👍🏻

湯底甜甜地,味道濃厚、和牛浸落熱湯底烹調
非常高質素👍🏻

另外再點左 ✨銀鱈西京味噌燒 俾Elsa😌
套餐包括 刺身、和風沙律🥗、茶碗蒸、日本🇯🇵米白飯、味噌湯

刺身係3片三文魚刺身
而銀鱈魚就用左味噌醬燒 食落甜甜地
油脂甘香✨配埋沙律醬 口感更豐富😌一份有兩塊 分量剛剛好

以上set都有埋甜品😳餐飲
甜品係北海道牛乳布丁🩷奶味香濃、布丁食落仲好滑添啊

整體非常滿足😌可以用合理既價錢品嚐到高質肉質👍🏻性價比高

📍華小料理屋 (銅鑼灣)
銅鑼灣登龍街1-29號金朝陽中心2期Midtown地下C號舖
2023-08-14