2018-08-01
我約咗個朋友仔食下飯傾下計,兩個女仔最好就食刺身加舊飯🍣,即係日本菜🥢。我哋約咗旺角朗豪坊,行行下發現有間看似新嘅日本菜,二話不說就入去醫肚,可能六點幾仲算早,人唔太多,唔駛等位。入到去覺得餐廳樓底高環境好開揚,以木色為主色調,感覺很舒服。餐牌裡面有好多新潮的Fusion 食物,好似壽司漢堡,刺身沙律,都好吸引,我哋叫咗個海鮮刺身沙律做前菜。個沙律🥗入面都有好多刺身三文魚、鮪魚、甜蝦🦐、帆立貝等等,用料豐富,食落好清新開胃。食日本料理一定要食壽司,而我好鐘意食鮪魚,所以我揀咗個鮪魚盛盒,即係吞拿魚全部都係吞拿魚!D吞拿魚全部都很新鮮,我覺得佢嘅赤身🍣都唔錯,但我最鐘意都係個鮪魚腩蓉軍,紫菜好脆,鮪魚腩蓉好鮮味!我剛放工,淨係食幾件鮪魚壽司更係唔夠飽,所以我叫咗個好靚嘅卷物一丸十彩虹卷🌈。卷物上有色彩鮮明嘅刺身,刺身上有牛油果🥑,令視覺同味覺都有清新嘅感覺。佢上面仲加咗金薄同小花瓣點點綴一下,令成件事好靚。我哋仲食咗個🐔雞之饗宴,可品嚐佢全個雞串燒系列,佢哋選用日本南部雞雞,比健康同味美。我覺得overall D串燒都唔錯,最好食係雞胸軟骨串。仲有佢哋杯茶🍵都幾好飲。
仲有佢哋杯茶🍵都幾好飲。