2021-05-21
高質日本吉列牛今日同朋友嚟到將軍澳商場Monterey place諗住行Donki, 行完之後有啲肚餓當然係搵返一間日本餐廳去食。行到呢間京都勝牛即刻俾個環境吸引住,好有日本feel🥰坐低之後當然揀返吉列牛食,我就揀咗驚到勝牛三味套餐,朋友就揀咗特選海產套餐。飲品方面我就揀咗藍柑荔枝味有汽特飲 ,因為天氣真係太熱,藍柑荔枝加梳打,飲一啖已經有透心涼嘅感覺😍朋友就揀咗日式柚子茶,佢話味道都幾好坐咗一陣主菜就嚟,餐廳經理講解返唔同嘅食物同埋用邊款醬汁,好細心。之後仲準備咗個鐵板,因為吉列牛佢哋會整到大概三成熟,如果唔鍾意太生可以將牛肉再整熟啲。吉列牛有三種,我就比較鍾意菲力牛,第一次食呢一隻好嫩有牛味,另外翼板牛油脂比較均勻,口感似牛小排。朋友點的是特選海產套餐,俾咗隻吉列號我食,吉列蠔炸揸到個皮好薄,裏便仲好多汁😍大滿足#京都勝牛 #將軍澳 #將軍澳美食
#京都勝牛 #將軍澳 #將軍澳美食
京都勝牛三味套餐