2022-09-15
呢間係喺土瓜灣啟岸嘅日式串燒店🍢主打係用日本🇯🇵德島縣阿波尾雞製作雞肉串燒系列,當中有唔少特別部位🤤呢間又係太子隱世著名串燒店嘅分店,太子店一位難求,而家土瓜灣新店比太子店更寬躺,水準一樣好👍🏻店鋪係用深木色嘅傳統日式設計,開放式嘅廚房,非常好氣氛。-雞皮-雞心-雞尾-銀杏-雞頸肉-燒飯團 -手羽先-甲羅燒-魷魚沙律-雞心喉管-免治雞肉棒-松露醬燒豆腐-免冶雞肉釀冬菇-味噌黑毛豚肉五花腩我食咗呢啲👆🏻真係唔錯🤤雞皮燒到薄脆,雞油分佈平均,香口惹味。黑毛豚肉肉件夠大,油脂夠多夠香。雞尾口感軟腍,油脂感重,好香口。手羽先皮脆肉嫩,肉汁滿滿。雞肉棒燒到脹卜卜,賣相吸引,用力拮穿日本蛋黃,非常療癒🤭想講串燒師傅火候拿捏得啱啱好,全部都做到微焦又帶脆嘅效果,真係唔簡單👏🏻👏🏻👏🏻整體都好滿意✅除咗食物質素高,服務亦非常好,短短1小時都幫我哋斟左好多次茶👍🏻下次會再食,但我要叫多啲朋友先得🤣可以食多幾樣🤤
-雞皮
-味噌黑毛豚肉五花腩
甲羅燒
免治雞肉棒
味噌黑毛豚肉五花腩
下次會再食,但我要叫多啲朋友先得🤣可以食多幾樣🤤