今日約咗朋友去銅鑼灣Sogo感謝祭shopping 血拼前去咗維園對面嘅Sugar+揾食我地係牛魔王 揀咗呢間日式燒肉店 餐廳賣點係提供從日本宮崎自家農場直送嘅A5和牛 餐廳景觀開揚 望住維園 日系簡約裝修 座位寬敞舒適 即使今日陰天落住毛毛雨 仍感覺好Chill好relax overall係性價比好高燒肉定食-A5宮崎牛稀有部位 $298/set*上後腰脊肉-6片牛肉係厚切 油脂分泌平均 放上鐵板一燒 散發出濃濃嘅牛味 入口好嫩滑好多汁 不愧為A5和牛 絕對係用料上乘 必食推介👍🏻(去片感受一下 豬仔流哂口水啦……)*小食-日本蘿蔔好開胃嘅前菜 *松葉蟹柳茶碗蒸蒸蛋嘅時間剛剛好 口感好滑 蟹柳更帶出蛋嘅香味 錦上添花*自家製味噌鮮魚湯麵豉湯偏向清淡 係我鐘意嘅口味*天然飯高質日本米+飯素*可口可樂食燒肉一定要飲返杯可樂單點*A5宮崎牛咖哩蛋包$118 咖哩飯呢個係單點 可選擇A5宮崎牛或者唐揚炸雞咖喱配上牛肉煮得好淋好入味 而且牛嘅份量好多 價錢夠親民 抵食之選👍*自家制3.6特濃牛乳奶凍 (追加甜品+$15)甜品有驚喜 奶味十足 好香 濃好滑 甜度剛剛好 飽肚嘅狀態下 仍想enco

燒肉定食-A5宮崎牛稀有部位 $298/set
*上後腰脊肉-6片
(去片感受一下 豬仔流哂口水啦……)
*小食-日本蘿蔔
食燒肉一定要飲返杯可樂

單點
*A5宮崎牛咖哩蛋包$118
咖哩飯呢個係單點 可選擇A5宮崎牛或者唐揚炸雞
*自家制3.6特濃牛乳奶凍 (追加甜品+$15)
甜品有驚喜 奶味十足 好香 濃好滑 甜度剛剛好 飽肚嘅狀態下 仍想encore食多杯

服務費(10%),埋單total $474, 人均消費$237