2023-03-19 507 浏览
今次咁岩出左去鲗鱼涌做野,经过见到呢间新店,睇落好唔错咁。呢间日式丼饭外卖店真系几高质,价钱上对于同区餐厅黎讲真系唔算贵。其实店入面都有一排边位可以坐低食饭,不过店舖主要系外卖,所以位置就得几张,所以如果一班人想买完即刻食的话就可能要自己另外再揾个地方食啦见到餐厅个餐牌选择都唔少,刺身丼,唔同肉既丼,炒乌冬,连健康餐都有,真系应有尽有。同埋餐厅都几好,讲明所有食物无味精之余,所有丼饭都可以免费转做藜麦菜底,岩晒想食得健康既人都岩买黎食黑松露野菌牛肉丼 $88 + 温泉半熟蛋 $8一个价钱有中华沙律,面豉汤,主食。好有日式风味既外卖盒,好精致既日式包装完全唔马虎,满到泻出黎咁济,份量上一D都唔少。而且热辣辣既肉同饭,加埋d黑松露香味系咁飘出黎,未食已经觉得好吸引!牛肉量好多,而且唔鞋,油份都几多所以食入口够嫩滑。野菌加埋黑松露一齐炒,个香味劲鲜香劲浓味,而且个酱汁都唔咸,另外个半熟蛋仲要系兰王黎,吉开个蛋黄,橙红色既蛋黄捞埋入个饭到一齐食完全系无得输。另外个面豉汤唔算特别咸,而且无味精,就算饮完都唔会觉得口干!呢个质素呢个价钱完全系超值,下次出黎鲗鱼涌决定再去买多次黎食!提外话,餐厅养左

黑松露野菌牛肉丼 $88 + 温泉半熟蛋 $8

黑松露野菌牛肉丼

提外话,餐厅养左只青蛙系个玻璃缸放左系台面,等拎餐个阵都可以探下佢,都几得意
2023-03-17
等候时间
10 分钟 (堂食)