2021-12-05
之前已經聽過太子隱町串燒好食又旺場,而哩間係佢位處土瓜灣既分店,淨係走入餐廳位處既商場已經覺得勁有日本feel,之前完全唔知香港有哩個地方,真係好似小日本咁,餐廳內裏佈置亦係類近日式居酒屋🏮而環境比太子店更寬敞,食物質素就同樣咁高。餐牌上面有多款串燒可以選擇👇🏻🍢🐔🐮🐷手羽先 $38雞皮 $32 雞肝 $32免治雞肉棒配日本初生蛋 $42黑松露免治雞肉釀冬菇 $38汁燒牛肋條 $58鹽燒豬面肉 $58手羽先外皮香脆,雞肉嫩滑多汁;雞皮香脆,味道咸香;雞肝味道濃郁;免治雞肉棒配日本初生蛋超好食,日本蛋蛋味重,蘸上雞肉棒非常滑溜;黑松露免治雞肉釀冬菇都幾香黑松露味,冬菇亦香軟多汁;汁燒牛肋條醬汁微甜,牛味香濃;鹽燒豬面肉肥瘦適中,香口惹味。🥚天婦羅糖心蛋 $58天婦羅糖心蛋又靚又好味,糖心效果控制得啱啱好,超推介👍🏻🌽牛油燒粟米 $28牛油燒粟米上面加上芝士粉同牛油,好甜好重牛油香。🍙燒飯團 $38估唔到燒飯團幾有驚喜,面層燒得焦脆,內裏有唔少櫻花蝦,非常香口。整體黎講,餐廳環境寬敞舒適,幾有日本既感覺,而且食物非常有質素,掛住日本既話,都可以黎試下。
餐牌上面有多款串燒可以選擇👇🏻
黑松露免治雞肉釀冬菇 $38
汁燒牛肋條 $58
鹽燒豬面肉 $58
🥚天婦羅糖心蛋 $58
天婦羅糖心蛋又靚又好味,糖心效果控制得啱啱好,超推介👍🏻
🌽牛油燒粟米 $28
牛油燒粟米上面加上芝士粉同牛油,好甜好重牛油香。
🍙燒飯團 $38