2022-12-25
🥢點心放題($148,茶錢再加一後$171.5)因為當日叫左25款野食左右,就唔逐樣講了,只重點介紹下比較有印象既野食🥇最好味必試item🥇▪︎大良鮮奶一口酥:同常見既炸鮮奶唔同,外層有啲似蛋卷,入面既鮮奶好滑奶味香濃,外脆內軟,好食有驚喜▪︎泡椒魚皮絲:口感似海蜇,食落酸酸辣辣好開胃▪︎七彩鬆化蛋散:食落真係如其名咁炸得極鬆化,上面淋左啲糖漿,甜甜地但完全唔漏🥈可以一試item🥈▪︎名館荀尖蝦餃皇 & 黑松露燒賣:2款都足料又夠大粒,鐘意食蝦餃燒賣既話呢度既質素實滿足到你▪︎鮮肉一口小籠包:超多湯汁! 內裡既肉仲好juicy,皮好薄所以夾個陣要小心▪︎迷你香菇雞粒炒飯:飯底粒粒分明,調味適中唔會咸,上到枱仲熱辣辣㗎▪︎鎮江水晶餚肉:其實自己好怕啫喱口感既鹹食,不過都抱住一試無妨心態夾左嚟食,又意外地幾好食喎,夠冰凍爽口,配埋醋汁食好醒胃▪︎啤梨咸水角:啤梨外型整得幾cute,皮唔會太厚幾煙韌,入面好多肉粒大良鮮奶一口酥❌唔使試item❌▪︎四川擔擔麵:我就冇食,但有試既朋友一概話唔好食,見佢地食到面有難色咁▪︎遠年陳皮紅豆沙:完全冇起沙,紅豆還紅豆水還水咁,紅豆仲要偏硬,整體味道好淡唔好味雖然冇試曬所有
🥇最好味必試item🥇
▪︎泡椒魚皮絲:口感似海蜇,食落酸酸辣辣好開胃
🥈可以一試item🥈
❌唔使試item❌
雖然冇試曬所有item,但今次試左既大部分食物都好味,放題時間90分鐘時間好足夠,同埋佢地既茶好特別,環境又靚,如果想食中式點心食到爽既話呢度係個幾好既選擇👍🏻