2023-09-03
試過尖沙咀個間覺得好高質,見大圍開左,都去一探究竟,試下味道🤪🌴環境舒服,如果坐卡位,私隱度高,基本上連隔離枱都見唔到,適合一班閨密暢談打卡!人流雖然多,但並無影響食物出品的質素!🐓文華海南雞飯($138)真係要一讚滑嫩的雞身,爽口雞皮,加上三款醬汁,各有特色。另外一讚係個飯,同其他油飯唔同,佢個飯係帶多少少薑味,好香好暖胃,好好食!😋🐖白胡椒肉骨茶配白飯($132)食過一次番唔到轉頭,佢個排骨係做得好鬆軟,一咬就肉骨分離,連啲軟骨都毫無難度食入肚。個湯好好飲,連埋豆卜、金菇,索哂汁,好好送飯,另外,仲有脆卜卜的油炸鬼,脆得來唔油膩,就咁食都好食,我就鍾意連湯汁好似響玲咁食了。🤤#新加坡菜 #大圍美食 #圍方 #海南雞飯 #肉骨茶 #環境舒適 #打卡 #閏密 #三五知己 #沙田美食
🐓文華海南雞飯($138)
🐖白胡椒肉骨茶配白飯($132)