2024-12-01
每隔一段時間就會好想食放題,今次就食好耐冇食過嘅殿大喜屋,聽講今期有大閘蟹,又有拖羅同日本海膽🤩海膽拖羅蓉鱈魚脆脆🐟呢個堅特別!雖然要自己出去排隊拎,但勝在即叫即整,加咗鱈魚脆脆,所以食落去脆卜卜可以增加口感,拖羅同海膽都好新鮮,大推🙌🏻日本海膽手卷本海膽有幾好味就唔使多講啦,呢度嘅海膽非常之新鮮,而且即叫即整,紫菜都可以保持到脆卜卜🤤刺身:拖羅、池魚皇、帶子、赤貝、甜蝦、赤蝦刺身全部都好新鮮,可能因為人流多所以啲貨都清得快啲保持到新鮮😌過我哋最欣賞嘅就係拖羅啦,佢係真拖羅唔係求其俾啲赤身你,油脂豐富好香😋香蔥芝麻拖羅小卷呢個拖羅小卷又係好正,啲拖羅用油脂豐富好鬼香😋殿堂級鐵板鵝肝厚多士估唔到連放題都有鵝肝食,佢哋嘅鵝肝撲上炸粉,增加鵝肝口感😋鮑汁鮑魚撈飯真係原隻鮑魚上,啲飯仲有香菇粒,一啲都唔hea,而且仲有另一款海參羮,真係飽參翅肚任食唔嬲,正!🤩有佢哋嘅天婦羅同炸物都好有質素,全部即叫即整上到台仲熱辣辣🤩但係我估唔到嘅係咁咩價錢食放題都仲有叉燒、燒肉、乳鴿、燒蠔、小龍蝦等,同埋最重要嘅係竟然有大閘蟹可以食🤩🤩有嘅就係佢哋啲甜品多到震撼,而且竟然仲有Häagen-Dazs同move
海膽拖羅蓉鱈魚脆脆🐟
日本海膽手卷
刺身:拖羅、池魚皇、帶子、赤貝、甜蝦、赤蝦
香蔥芝麻拖羅小卷
呢個拖羅小卷又係好正,啲拖羅用油脂豐富好鬼香😋
殿堂級鐵板鵝肝厚多士
估唔到連放題都有鵝肝食,佢哋嘅鵝肝撲上炸粉,增加鵝肝口感😋
鮑汁鮑魚撈飯
有嘅就係佢哋啲甜品多到震撼,而且竟然仲有Häagen-Dazs同movenpick雪糕任食🤩🤩
仲有仲有佢哋啲飲品選擇又係多到黐線😂而且白酒清酒梅酒同真露都係任飲,連自助餐都好少有佢哋竟然都有真係估佢唔到,呢餐放題真係超抵🤭🤭
每人$368連加一,差唔多每位$400,高質素刺身壽司膽食物,仲抵過食自助餐呀😍
🤑 人均消費:~$400
🤩 推薦指數:8.5 / 10
📍 餐廳資料:殿 大喜屋 (尖沙咀)
尖沙咀金巴利道26號1樓