2022-07-13 11 浏览
行過旺角, 隨意見到間日式拉麵舖僕之拉麵 boku no ramen , 發覺好高質, 想推介我同麻甩熊一人叫左一碗黎試下, 分別係 ; #期間限定 #海老愛食者拉麵 🌻🌻🌻🌻食拉麵最緊要個湯, 一黎試下佢個湯先, 佢係一個超濃蝦味湯拉麵, 飲起黎已經好重蝦既鮮味, 仲要湯底有好多櫻花蝦, 令到湯味更濃郁, 好正, 仲要有好多隻赤蝦, 啲蝦外面少少炙燒過脆脆地, 內面仲保留到蝦既鮮味, 仲有不得不讚係有幾個炸蝦頭, 入面仲有好多蝦膏, 令到成碗拉麵蝦味更濃, 口感層次都大大提升,仲有拉麵食黎都好彈, 配埋啲湯岩岩好, 真係好正, #特盛叉燒拉麵🌻🌻🌻🌻🌻另外一個係特濃豬骨湯叉燒拉麵, 特濃豬骨湯係乳白色, 濃得黎又唔係太鹹,絕對唔會好口渴, 叉燒有成4塊, 半肥瘦, 油脂同肉夾住, 食落好淋,入口即溶既感覺好正, 另一個不得不讚係佢落單係自己填, 仲可以細心寫埋唔要荀及蔥果啲, 滿足個人唔同口味, 非常細心, 同埋感覺呢間品質都幾貼近日本, 真心正————僕之拉麵 (旺角)旺角豉油街74號地舖———-#日式拉麵 #僕之拉麵 #日式料理 #旺角好去處 #ramen #bokunoram
我同麻甩熊一人叫左一碗黎試下, 分別係 ;

#期間限定 #海老愛食者拉麵
🌻🌻🌻🌻
仲有拉麵食黎都好彈, 配埋啲湯岩岩好, 真係好正,

#特盛叉燒拉麵🌻🌻🌻🌻🌻

————

僕之拉麵 (旺角)
旺角豉油街74號地舖
———-

#日式拉麵 #僕之拉麵 #日式料理 #旺角好去處 #ramen #bokunoramen行過旺角, 隨意見到間日式拉麵舖 @僕之拉麵, 發覺好高質, 想推介
我同麻甩熊一人叫左一碗黎試下, 分別係 ;

#期間限定 #海老愛食者拉麵
🌻🌻🌻🌻
仲有拉麵食黎都好彈, 配埋啲湯岩岩好, 真係好正,

#特盛叉燒拉麵🌻🌻🌻🌻🌻

————

@boku_no_ramen
僕之拉麵 (旺角)
旺角豉油街74號地舖
———-