估唔到科学园都有装修骨致,坐得舒服嘅西餐厅,音乐唔会太响太吵,冷气少少冻,人唔会好多,倾计好舒服。仲有户外高枱高凳,秋天坐吹秋风一定好舒服。*巴马火腿玛格丽特披萨 $118一上菜就知道不妙,披萨边一望就知又硬又干,番茄酱颜色似茄汁,芝士少到喊,巴马火腿差中之差,十分满分我俾负100分。牛油果鸡肉汉堡 $108估你唔到甘大个汉堡!面包烘到脆香,但系干咗啲,而且唔够松软同牛油香。大啡菇切片但冇切到底,原个大啡菇煎到又香又软腍。牛油果虽然最外面有少少过熟,有开始烂嘅迹象,但入面熟度啱啱好,少少腍但又唔会一pat酱咁。鸡肉汉堡扒相比之下差啲,有鸡肉味而且juicy,肉扒够厚,但鸡肉唔够扎实。一大啖食,系唔会食得晒,绝对要分开几层食。薯条幼身,唔够脆,好彩唔会油淋淋,但冇咩卖点。沙律菜新鲜,有啲油醋调味,可以解吓腻。我大推!韩国年糕卡邦尼 $108年糕唔系韩式圆柱体嘅年糕,系上海一片片嘅年糕,见到年糕嘅外型已经好失望。入面有唔少配料,洋葱粒,烟肉粒,菇类,但卡邦尼汁好淡,唔似卡邦尼蛋黄味,又唔似白汁芝士味,怪怪地。芦笋巴马火腿班尼迪克蛋 $108Egg benedict系永远嘅邪恶组合,水波蛋生
巴马火腿玛格丽特披萨 $118
巴马火腿玛格丽特披萨

牛油果鸡肉汉堡 $108
牛油果鸡肉汉堡

韩国年糕卡邦尼 $108
韩国年糕卡邦尼

芦笋巴马火腿班尼迪克蛋 $108
Egg benedict系永远嘅邪恶组合,水波蛋生熟啱啱好,蛋黄流心,荷兰酱份量啱啱好,唔会太多太腻。荷包蛋下面系芦笋同巴马火腿质素好普通,英式松饼好烘过但系偏干。
芦笋巴马火腿班尼迪克蛋
2021-08-14