2022-09-01
經過一星期忙碌工作,星期五晚最啱就係約朋友chill一chill食串燒呢間串燒店位於尖沙咀,地段方便,啱晒放工嚟一望個餐牌見到有麻辣小龍蝦咁特別😮好少串燒店有,一於試一試,朋友話好麻又夠辣,一隻接一隻,我就嫌麻煩剝殼,食咗三隻就全歸朋友,但都同意佢所講好惹味😆😆😆我就食啖啖肉嘅燒五花腩串,上到枱仲聽到吱吱聲嘅油脂聲,影相都望到幾咁有油香,咬落啲肉汁必晒出嚟,但又唔會覺得膩,一人一串啱啱好鍾意食海鮮嘅朋友仲點咗錫紙燒蒜蓉花甲,花甲份量都幾多,蒜蓉味好出,襯托出花甲嘅鮮甜,食完一隻會忍唔住又夾下一隻串燒店必叫嘅蒜蓉燒茄子,鋪滿哂蒜蓉,茄子燒到好淋好juicy燒雞泡魚干超惹味,佢上面有啲汁一齊燒,唔會乾爭爭,點埋沙律醬就perfect呢間店上菜唔耐,一邊吹水就一邊等食物上,價錢又唔貴,下次會同朋友再嚟,叫杯啤酒啤一啤
呢間串燒店位於尖沙咀,地段方便,啱晒放工嚟