2018-09-28
蝴蝶酥 - 中 HKD20;不專業評級:7.5/10第一次見咁巨形的蝴蝶酥😱 真心比佢嚇親 勁似玩具囉 咩料😂 為左食新鮮出爐既蝴蝶酥 我同L先生不惜呆等15分鐘🤣 剛剛出爐既蝴蝶酥好正‼️ 好熱辣🤭 極度濃烈的牛油香 周邊既焦糖唔會過多過少 甜度剛剛好😍 完美阿‼️ 食之前我仲同L先生講明 我只係食一啖 剩餘既自己KO佢 點知食左一啖就完全停唔到口😭😭😭 呢個蝴蝶酥真係唔應該存在係呢個世界 太邪惡拉 真係會害死好多忍唔到口的女孩們👧🏻 最外圍的口感超級酥脆 而近中間就比較酥軟 有種好特別既咬口❤️🧡💛💚💙💜 個人偏愛中間位🙈.注意事項⚠️ 蝴蝶酥製作過程中 係會落無敵咁多牛油🙊 減肥的朋友仔要注意下 一啖起兩啖止 三啖你就食硬屎💩💩💩☺️.題外話🗣 蝴蝶酥有三個Size Lager.Medium.Small 我買左Medium😳 不過大家唔洗咁擔心 Lager同Medium的分別只在於厚度🤣