2018-12-02
好友約左我食宵夜,又話想食串燒咁岩我又係大陸,嗱嗱聲做完嘢就趕返嚟,返到香港已經夜晚11點,就同左朋友去屋企附近新開張嘅”好燒式”,地鐵站行兩分鐘就到, 由於餐廳開到3點嘅關係,我地慢慢食同傾偈都得.好燒式係旺角都有分店,但太子新開張的有相連鋪位,而且又光猛! 仲有好燒式專用餐具tim呀一坐低我地就order左好多野食,我必食呢度嘅蒜蓉包,連原粒蒜頭,我鐘意將蒜頭搽埋上麵包一齊食,真正嘅蒜蓉包嘛!! 今次我試左烤雞肉芝士薄餅,超愛芝士嘅我見到芝士products簡直兩眼發光😂我鐘意jalapeño, 紅椒,芝士嘅配搭,仲有炒過嘅雞肉呀,有少少微辣..口感過癮!! 烤黑豚肉又係一絕,肉質柔軟,而且唔太肥膩! 加分我仲order了串燒豆腐,豆腐外層好似有一層豆瓣醬,有少少食臭豆腐嘅感覺,但離奇的好吃,我朋友不太愛吃豆腐都給于好評朋友幫我轉了一隻蒜蓉扇貝,扇貝嘅肉質厚而實淨,配合濃濃嘅蒜蓉和香荵襯托! 101分呀!! 由於怕太多嘅肉,我地又點了茄子和翠肉瓜,切成了一片片再燒,配合埋燒烤嘅香料,我地超鐘意,不消5分鐘就消滅了一整碟總括而言,係高質素的宵夜地方哦! 開到3點真係一個優勢哦!
仲有好燒式專用餐具tim呀
烤黑豚肉又係一絕,肉質柔軟,而且唔太肥膩! 加分
總括而言,係高質素的宵夜地方哦! 開到3點真係一個優勢哦!