2022-01-10 927 浏览
突如其來的限食令,朋友都一窩蜂湧出來吃最後晚餐,放工搭Van仔去荃灣河背街,一落車就見到森戶,最後晚餐食好啲,日本菜啱晒口味。室內裝修精美,乾淨企理,抗疫衛生措施也做得很好,隔離枱食 omakase , 我哋就想叫壽司串燒。日本雞腎串外脆內軟,好脆好香,唔使調味已經好夠味,好掛住日本的感覺。鹽燒牛舌燒牛舌厚身帶鹹香,口感好正,必食推介!燒到香氣撲鼻,超吸引,熱辣辣放入口,越食就越想食。壽司拼盤最愛三文魚籽軍艦、蔥吞拿魚腩軍艦都好好食,紫菜好脆口,質素高而且有驚喜,下次再試埋其他軍艦。北海道帶子肥美鮮甜、吞拿魚赤身新鮮而且入口即溶、甜蝦爽口冇腥味,全部都滋味無窮。迷你三文魚籽丼食完壽司都唔夠飽🍣決定再叫多一個Mini Salmon Roe Rice Bowl,橙黃色的三文魚籽,粒粒飽滿,晶凝通透有光澤,入口爆汁,鮮甜好味。天氣凍冰冰,最後飲一碗熱辣辣又有益的鯛魚湯,鯛魚湯感覺足料,魚味香濃,溫暖感覺好滋味。呢個價錢真係抵,今次食晚餐,嚟緊會試埋午市堂食,超級期待。

日本雞腎串
外脆內軟,好脆好香,唔使調味已經好夠味,好掛住日本的感覺。

鹽燒牛舌

壽司拼盤

迷你三文魚籽丼
食完壽司都唔夠飽🍣決定再叫多一個

呢個價錢真係抵,今次食晚餐,嚟緊會試埋午市堂食,超級期待。