最近喺Instagram發現到一間旺角新餐廳樓上店,就約埋朋友一齊去試吓。主打係Fusion墨西哥菜,非常特別。質素亦都令人喜出望外!上到去用深綠色裝修為主題,有工業風的感覺,位置寬敞乾淨,感覺舒適。由於入座時比較多人,避免影到人樣會尷尬,接近22:00打烊離場時才拍環境照供大家參考:雖然店員說開業初期餐牌選擇不算太多,但係種類都算繁多,有很多不同類別的美食,有皮膚敏感的我也發現全部食物都可以選(暫無蝦、蟹、龍蝦)!烤肉腸配自製蕃茄醬$88內有辣肉腸、芝士腸,加上番茄醬香味十足,另外都比較有水份,唔會太乾,鹹香惹味!烤粟米蕃茄炆豬手肉醬烤脆餅$85有趣在佢個脆餅表面拱起,非常香脆,可以整碎咗佢就連同其他粟米、蕃茄、豬手粒粒肉醬一同享用,淡淡清新滋味,甜甜地。煎蛋香料燉牛肉炒飯$95呢個性價比實在太高,裏面有好多粒牛肉粒,全部都有香料入味,表面一隻太陽蛋,裏面材料豐富而且香辣,刺激味蕾。[港X墨]Mobin墨西哥包$108特色墨西哥包同樣是推介之選,表面有看過的芝士,也有奶油香味,有點像菠蘿包;裏面有醃過的蘿蔔,煙肉配搭椰菜沙律,味道層次多多豐有特色,相當邪惡。Tres cake $68

烤肉腸配自製蕃茄醬$88

烤粟米蕃茄炆豬手肉醬烤脆餅$85

煎蛋香料燉牛肉炒飯$95

[港X墨]Mobin墨西哥包$108

Tres cake $68 是傳統墨西哥甜品,用了三種奶包括鮮奶、淡奶等,中間有手指餅,是浸了香料,玉桂、橙酒,令整體不會太乾身。 橙酒味道較為突出,表面的cream也相當輕盈、甜香十足。

飲品方面選擇了
琴蕾 - 青瓜青檸氣泡水 $60
紅莓水果酒(無酒精)$55

前者味道比較清新,也有酸酸的開胃感覺;後者裏面除了紅莓味濃郁之外,裏面亦有菠蘿等水果,款式豐富。