餐厅: 和牛燒肉一郎 (荃灣廣場)
优惠: 国泰会员经「连结里赏」绑定信用卡,于指定伙伴餐厅消费赚取高达HKD4 = 2里数。受有关条款约束。
条款及细则:
  • 如國泰会员希望使用「连结里赏」赚取里数,必须将符合要求的 Visa 和万事达信用卡或借记卡绑定至其会员账户。
  • 通过绑定支付卡经由 Apple Pay、Google Pay 或 Samsung Pay 进行符合要求的消费,國泰会员可通过「连结里赏」累积「亚洲万里通」里数。然而,通过第三方平台(如支付宝、微信支付或 PayPal)进行消费,将无法通过「连结里赏」累积「亚洲万里通」里数。
  • 会员凡于国泰伙伴餐厅作合资格消费,每港币4元可赚取1里数。而渣打国泰Mastercard®客户凭卡消费可享每港币4元赚取2里数,包括合作伙伴餐厅合资格消费之餐膳里赏(每港币4元赚取1里数)及基本餐饮类别之合资格签账奖赏(每港币4元赚取1里数)。
  • 惠顾特定推广套餐或不可赚取「亚洲万里通」里数。请预先向个别餐厅查询。
须受其他国泰条款及细则约束。
2023-01-09 64 浏览
友人好鍾意食牛肉,近排俾佢發現左一間IGABLE既高質燒肉,叫埋我呢個為食貓一齊去食好西🤤呢間燒肉店主打日式和牛,店舖面積過千呎,環境闊落,店舖以日本JR為主題,以獨家「燒肉新幹線」為賣點,引入自動送餐系統,利用QR CODE點單,燒肉會經運輸帶直送上枱,設計實用方便又有心思👍🏻燒肉放題有四個set揀,除咗A set,其他嘅放題時間為120分鐘,另有+1服務收費。今次揀左B set😊,包括舟盛合及桶盛合各一,擺盤真係幾IGABLE🤣未食先打卡A. 精選牛肉11款 $298B. 精選牛肉25款 $448C. 日本產黑毛和牛四款 $598D. 日本產黑毛和牛九款 $888⭐️舟盛合扇貝x2, 鮑魚x2, 海蝦x2, 青口x2, 蠔x2, 南瓜, 茄子, 青瓜, 雞脾菇海鮮大部分都幾新鮮,特別係青口、扇貝、鮑魚,非常鮮甜爽口😍其中有兩隻巨型海蝦好似我手掌咁長,肉質結實彈牙⭐️桶盛合牛肋肉, 牛里脊肉, 雞肉, 豚肉, 冬菇, 南瓜除左牛肉,雞肉同豚肉都唔錯另外,我同友人仲叫左好多唔同既食物,特別係唔同部位既牛肉🤤全部都好新鮮,牛味突出,我推薦👍🏻某幾個部位⭐️薄炙蔥花牛舌(鹽味)👍🏻⭐️牛肉角切(一

A. 精選牛肉11款 $298
B. 精選牛肉25款 $448
C. 日本產黑毛和牛四款 $598
D. 日本產黑毛和牛九款 $888

⭐️舟盛合

⭐️桶盛合
牛肋肉, 牛里脊肉, 雞肉, 豚肉, 冬菇, 南瓜
除左牛肉,雞肉同豚肉都唔錯

⭐️薄炙蔥花牛舌(鹽味)👍🏻

⭐️牛肉角切(一口牛)👍🏻

⭐️特選牛肋肉👍🏻

⭐️特選牛里脊肉👍🏻

⭐️薄炙牛里脊肉

⭐️牛肋肉角

⭐️牛外橫隔膜

⭐️魷魚
新鮮爽口彈牙,好香🤤

⭐️多春魚👍🏻
新鮮唔腥,魚春燒完好香又爽口🤤

⭐️紫菜拌溫泉蛋飯
友人想食,試左兩啖味偏淡,建議加少少鹽配埋燒肉一齊食😋

⭐️和牛壽司
比較少牛肉放題會見到,味道微咸,目測都幾raw,但零牛羶味,咸咸地幾特別

自助Corner
自製特飲味道清新少甜🤤LOTTE同明治雪條實在太好味,連食左六支唔同味🤣掛住食有d都影漏左

抽風系統做得唔錯,食完身上無太多殘餘既燒肉味,而且有為客人準備圍裙,食得更加乾淨衛生,上菜速度都幾快,唔洗擔心120分鐘唔夠時間食😊